Άγραφα

Άγραφα, Βουτσικάκι-Τέμπλα, τριήμερο 25ης Μαρτίου

!!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στο καταφύγιο και μόνο λίγες θέσεις για σκηνές.

Το τριήμερο της 25ής Μαρτίου ορειβατούμε και πεζοπορούμε στα πολυαγαπημένα Άγραφα για τα οποία ο σύλλογος έχει δώσει αγώνες, ώστε να παραμείνουν αυτό που είναι, τα ωραιότερα και πλέον ανέγγιχτα βουνά της Ελλάδας. Ορειβατική ανάβαση στην κορυφή Βουτσικακι (2153μ)  και πεζοπορική- ευκολότερη, στην κορυφή Τέμπλα (1809μ).

Σάββατο
To πρωί θα αναχωρήσουμε για την Λίμνη Πλαστήρα και  θα φτάσουμε οδικώς μέχρι το Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων στην θέση Καραμανώλη 1536μ. όπου θα γίνουν οι διανυκτέρευσεις μας.

Κυριακή
Ομάδα Α:
θα ξεκινήσουμε την ανάβαση μας περνώντας από την κορυφή Τέμπλα στα 1809μ., θα συνεχίσουμε με μικρές υψομετρικές διαφορές κατηφορίζοντας μέχρι τα 1680μ. και από  εκεί θα ξεκινήσουμε την ανάβαση μας μέχρι την κορυφή Βουτσικάκι στα 2.154μ.

Ώρες πορείας: 7-8
Βαθμός δυσκολίας: 5
Υ.Δ.: 630μ.
Αρχηγοί: Παππάς Γιάννης, Πλέγας Χάρης

Απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών ορειβασίας και σε έμπειρους ορειβάτες.

Απαραίτητος Εξοπλισμός: Εξοπλισμός ανάβασης χειμερινού βουνού, κράνος-κραμπόν-πιολέ.

Ομάδα Β:
Η δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει λίγο αργότερα την πεζοπορία της με πέρασμα μέσα σε πανέμορφο ελατόδασος προς την κορυφή Τέμπλα 1809μ. και επιστροφή στο καταφύγιο.

Ώρες πορείας: 5 – 6
Βαθμός δυσκολίας: 1
Υ.Δ.: 260μ.
Αρχηγοί: Χαραλαμπόπουλος Φώτης

Δευτέρα
Πεζοπορική κατάβαση μέσα απο όμορφο ελατόδασος στο χωριό Νεράιδα και επιστροφή στην Αθήνα.

Κόστος συμμετοχής: Μέλη ΑΟΣ 60€ . Μέλη άλλων συλλόγων ΕΟΟΑ 70 €. Προκαταβολή για όλους 30 €. Παρακαλούνται τα μέλλη άλλων συλλόγων ΕΟΟΑ να έχουν μαζί τους ενήμερη ταυτότητα μέλους.

Ημερήσιο κόστος διανυκτέρευσης στο καταφύγιο 15 € και σε σκηνή 5 €. Οσοι/ες διανυκτερεύσουν σε σκηνή παρακαλούνται να το συμπληρώσουν στο σχετικό πεδίο της φόρμας. Οι θέσεις στο καταφύγιο ειναι περιορισμένες.

Απαραίτητος Εξοπλισμός: Υπνόσακος , πεζοπορικές μπότες, γκέτες, αδιάβροχη μεμβράνη, fleece, γάντια, σκουφί, 1-1,5 λίτρο νερό, αντηλιακό, φακός κεφαλής,  μπατόν, προσωπικό φαρμακείο, προσωπικά σνακ. (Αναλόγως των καιρικών συνθηκων  μπορεί να χρειαστεί επιπλέον εξοπλισμός).

Αναχώρηση: πρωί στις 7:00 από Ιερά Οδό και Μ.Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό. Για άλλα σημεία επιβίβασης συμπληρώστε το σχετικό πεδίο στη φόρμα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχετε στην ανάβαση πρέπει να είστε μέλος του ΑΟΣ ή άλλου ορειβατικού συλλόγου / σωματείου υπαγόμενου στην Ε.Ο.Ο.Α.

Αν θέλετε να εγγραφείτε μέλος στον ΑΟΣ καταθέτοντας την ετήσια συνδρομή των 20 € ακολουθείστε τον σύνδεσμο : https://aos.gr/eggrafi-neou-melous/

Μετά την εγγραφή σας μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε ανάβαση του ΑΟΣ και επιπλέον  έχετε δυνατότητα έκδοσης της ορειβατικής σας ταυτότητας απο την ΕΟΟΑ (φέρνοντας μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας στα γραφεία του συλλόγου).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και επισυνάψτε την απόδειξη προκαταβολής. H προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης εκ μέρους του συμμετέχοντα. H προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής της ανάβασης εκ μέρους του σύλλόγου. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο σας και η Ανάβαση (π.χ. Δίρφη, Ολυμπος, Climbing Bus, κλπ).

Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η εξόρμηση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία (τηλ. 2103463115) του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.