Γράμμος

Εξόρμηση στην Βόρεια Πίνδο – Γράμμος, 28-01/05

Ο ΑΟΣ διοργανώνει για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, πεζοπορίες και επισκέψεις σε κορυφές και χωριά του ιστορικού Γράμμου. Ένα βουνό μεγάλης οικολογικής σημασίας, το τέταρτο υψηλότερο της Ελλάδας, του οποίου ένα σημαντικό μέρος ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Στα μεγαλύτερα υψόμετρα επικρατούν τα υποαλπικά λιβάδια, στα μεσαία τα εκτεταμένα δάση μαύρης πεύκης, ελάτης και οξιάς και χαμηλότερα και γύρω από τους οικισμούς δρυοδάση.

Παρασκευή 28/4:
Αναχώρηση στις 22:00 από Αθήνα για την γραφική Αετομηλίτσα (Ντένισκο) Ιωαννίνων. Άφιξη περί τις 06:00. Διαμονή σε καταφύγιο ή ξενώνα.

Σάββατο 29/4:
Ξεκούραση μέχρι τις 12:00 και πορεία μέσω του δασικού δρόμου για την πανέμορφη λίμνη Μουτσάλια (1750μ.), πικ-νικ και επιστροφή.

Ω.Π.: 3, Β.Δ.: 1

Κυριακή 30/4:
Ομάδα Α’: Ανάβαση στην κορυφή Γκέσος (2163μ.) η πορεία συνεχίζεται σε αλπικό πεδίο, σε κορυφογραμμή με βόρεια κατεύθυνση και πανοραμική θέα. Συνεχίζουμε την ανάβαση στην κορυφή Περήφανο (2.444μ.) και στην υψηλότερη κορυφή του Γράμμου, Τσούκα Πέτσικ (2.521μ.) Επιστροφή από την ίδια διαδρομή στην Αετομηλίτσα.

Ω.Π.: 8, Υ.Δ.: 1100μ, Β.Δ.: 3 (Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και δυνατότητα γρήγορης κίνησης και κραμπον-πιολέ)

Ομάδα Β’: Ανάβαση από την Αετομηλίτσα μέσω ήπιας κλίσης μονοπατιών, διασχίζοντας δάσος Οξιάς, μέχρι τα 1900μ. ανάβαση στην κορυφή Γκέσος (2163μ.) Επιστροφή στην Αετομηλίτσα.

Ω.Π.: 4-5, Υ.Δ.: 787μ, Β.Δ.: 1+ (Ενδείκνυται για αρχάριους)

Δευτέρα 1/5:
Κατά την επιστροφή μας προς Αθήνα, επισκεπτόμαστε τα “Μαστοροχώρια” Πυρσόγιαννη, Μόλιστα και Καστάνιανη. Ιδιαίτερα γραφικά χωριά τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Θα περιπλανηθούμε στα καλντερίμια τους, θα συναντήσουμε πετρόχτιστες βρύσες και χαρακτηριστικά σπίτια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ηπειρωτών μαστόρων της πέτρας.

Αρχηγοί: Χρήστος Παπάζογλου, Γιάννης Παππάς

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, υπνόσακος, ζεστά ρούχα, κραμπον -πιολέ για την Α ομάδα

Κόστος συμμετοχής: 70€ για τα μέλη, 90€ για τα μη μέλη.
Απαραίτητη για την κράτηση θέσης η προκαταβολή 30€ στους λογαριασμούς του συλλόγου. Εναλλακτικά αντικαταβολή στα γραφεία του συλλόγου 7-9μμ κάθε απόγευμα Τρίτη ως Παρασκευή.

Κόστος Διαμονής:
Ξενώνας:
15€ / 18€ με πρωινό
Καταφύγιο: 12€ / 15€ με πρωινό

Αναχώρηση: 22.00 από Αθήνα Παρασκευή 28/04, στη γωνιά Ιεράς Οδού και Τριπτολέμου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Για την ανάβαση στο Τσούκα Πέτσικ (2.521μ.) υπάρχει πλέον πιθανότητα να είναι απαραίτητα τα κραμπόν και πιολέ. Όσοι επιθυμούν να κάνουν την ανάβαση θα πρέπει να τα έχουν μαζί για παν ενδεχόμενο

Δηλώσεις συμμετοχής:  μόνο για διαμονή με σκηνές πλέον
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η ανάβαση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.

Συμμετοχή στη δραστηριότητα
Click or drag a file to this area to upload.
Ανεβάστε το αποδεικτικό πληρωμής σας, επιλέγοντας το αρχείο από τον υπολογιστή σας (επιτρέπονται μόνο αρχεία μορφής jpg,png,pdf μεγέθους μέχρι 2ΜΒ)