Σχολή αναρρίχησης αρχαρίων-Σεπτέμβριος- Οκτώβριος 2022

Η αναρρίχηση είναι ένα υπέροχο σπορ στη φύση. Εκτός από τα πολλά και προφανή οφέλη της σωματικής άσκησης σας προσφέρει τη δυνατότητα να ασκηθείτε πνευματικά στην ψυχραιμία, την αυτοσυγκέντρωση, τη διαχείριση προβλημάτων. Γιατί όχι, να ξεπεράσετε τον εαυτό σας, τους φόβους σας. Ακόμα κι αν δεν αφοσιωθείτε στο σπορ η εκμάθηση των βασικών αρχών και τεχνικών της αναρρίχησης θα προσφέρει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στην κίνησή σας στο βουνό. 

Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2022 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων. Σκοπός της σχολής, σύμφωνα με το νέο κανονισμό της ΕΟΟΑ, είναι να μπορούν οι συμμετέχοντες μετά το τέλος της να σκαρφαλώνουν επικεφαλής με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης βράχου, καθώς και να μπορούν να συμμετέχουν ως δεύτεροι σε διαδρομές περιπέτειας μικρής διακινδύνευσης, σε διαδρομές δηλαδή πολλαπλών σχοινιών με κατακόρυφη χάραξη και μήκος κάθε σχοινιάς έως 30 μέτρα.

Η ύλη της σχολής είναι εναρμονισμένη με το νέο κανονισμό της ΕΟΟΑ, η διάρκεια της είναι 10 μέρες και θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία βράχου στην Αττική και εκτός Αθηνών, όπου οι συμμετέχοντες θα σκαρφαλώσουν διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης και πολύσκοινες διαδρομές.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη σχολής αναρρίχησης αρχαρίων. Η μόνη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν διάθεση να γνωρίσουν την αναρρίχηση και να σκαρφαλώσουν.

Υπεύθυνος εκπαίδευσης της σχολής είναι ο Οδηγός Βουνού Άκης Καραπετάκος. Βοηθός ο εκπαιδευτής ΕΟΟΑ  Κώστας Λαφογιάννης.

Το κόστος της σχολής είναι 350 ευρώ  (περιλαμβάνεται η ασφάλιση). Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στο e-mail του συλλόγου: aosmountains@gmail.com. Απαραίτητα στην δήλωση συμμετοχής: Ονοματεπώνυμο, ηλικία, στοιχεία επικοινωνίας (τηλεφωνο, e-mail). Για τη συμμετοχή στη Σχολή θα χρειαστεί πρόσφατη βεβαίωση Παθολόγου ή Καρδιολόγου. Η συμμετοχή στη Σχολή οριστικοποιείται με την κατάθεση προκαταβολής 175 ευρώ στους λογαριασμούς του συλλόγου.

Αναλυτικό πρόγραμμα και ημερομηνίες:

Τετάρτη 7/9 και ώρα 7μμ συνάντηση γνωριμίας στα γραφεία του συλλόγου.
Ερωτήσεις, επεξηγήσεις για την σχολή και δανεισμός εξοπλισμού.

10-11/09:  Πέτρα Λιάγκου και Κορακοφωλιά-  Πάρνηθα.
17-18/09: ΕΠΟΣ Φυλής και Αχαρνείς- Χασιά.
24-25/09:  Σολομός Κορινθίας, φαράγγι Καταφύκι στην Ερμιόνη
Αργολίδας.
01-02/10: Βαράσοβα Αιτωλοακαρνανίας.
15-16/10:  Φρύγανη και Παναγιά των Βράχων στον
κάτω Ταρσό- Ορεινή Κορινθία