Πεζοπορική εξόρμηση Ξεροβούνι – Στρόπωνες και μπάνιο στην Χιλιαδού

Ο ΑΟΣ διοργανώνει την Κυριακή 11/06 πεζοπορική εξόρμηση στην Εύβοια στην περιοχή του Ξηροβουνίου με κατεύθυνση στην πηγή Κόνισμα και στην συνέχεια με κατάληξη στους Στρόπωνες.
Η διαδρομή ξεκινάει από το διάσελο της Δίρφης. Περπατάμε αρχικά σε αγροτικό δρόμο μέχρι να μπούμε στο κύριο, καλά σηματοδοτημένο μονοπάτι, που θα μας οδηγήσει αρχικά στην πηγή Τέμπλα μέσα από μία διαδρομή με πυκνό δάσος. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας με κατεύθυνση την πηγή Κόνισμα η οποία θα μας αποζημιώσει με όμορφες εικόνες. Συνεχίζουμε από την πηγή μέχρι τον κεντρικό δρόμο, όπου κινούμαστε για λίγη ώρα και στην συνέχεια μπαίνουμε στο μονοπάτι με κατεύθυνση στο χωριό Στρόπωνες, πρόκειται για μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος.

Το λεωφορείο θα μας παραλάβει από το χωριό Στρόπωνες και θα μας οδηγήσει στην παραλία της Χιλιαδούς για μπάνιο (καιρού επιτρέποντος).

Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 13χλμ. Ενδείκνυται για αρχάριους πεζοπόρους.

Σημείωση: Το τμήμα της διαδρομής Κόνισμα – Στρόπωνες είναι μέτριας δυσκολίας σε κάποια επιμέρους σημεία. Θα υπάρχει διαθεσιμότητα λεωφορείου για όσους επιλέξουν να μην κάνουν το συγκεκριμένο τμήμα της διαδρομής και να πάνε με το λεωφορείο απευθείας στους Στρόπωνες.

Εξοπλισμός
Σε ένα μικρό σακίδιο έχουμε αντιηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, ατομικό φαρμακείο, 2 λίτρα νερό, σνακ, αντιανεμικό/αδιάβροχο, fleece. Σε κάθε πεζοπορική διαδρομή συνίσταται να φοράτε μποτάκια.

Ω.Π.: 5-6
ΒΔ.: 1

ΥΔ.: +554m –1245m

Αρχηγοί: Πουλόπουλος Ιωάννης (6945477749), Καρανάτση Βάσια (6932609229)

Κόστος συμμετοχής: 20€ για τα μέλη, 25€ για τα μη μέλη.
Απαραίτητη για την κράτηση θέσης η προκαταβολή 10€ στους λογαριασμούς του συλλόγου. Εναλλακτικά αντικαταβολή στα γραφεία του συλλόγου 7-9μμ κάθε απόγευμα Τρίτη ως Παρασκευή.

Αναχώρηση: 7.00 πμ, στη γωνιά Ιεράς Οδού και Τριπτολέμου.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η ανάβαση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.