Πεζοπορία στον Παρνασσό από την Πολύδροσο στην Επτάλοφο – 12/05

Ο ΑΟΣ διοργανώνει πεζοπορική εξόρμηση στους βόρειους πρόποδες του Παρνασσού που ξεκινά απο το χωριό Πολύδροσος (ή Σουβάλα, σλαβικό Suvala, που σημαίνει “έλος”) σε υψόμετρο 384 μέτρα και καταλήγει στο χωριό Επτάλοφος (ή Αγόριανη ) σε υψόμετρο 832μ.

Το αρχαίο μονοπάτι ξενικά έξω από την Πολύδροσο δίπλα από τις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού, το ιερό της Θεάς Δήμητρας και το Βυζαντινό μνημείο της Παναγίας Ελεούσας. Αποτελεί το τελευταίο τμήμα του Εθνικού Μονοπατιού 22 που ενώνει την Πάρνηθα με τον Παρνασσό. Μέσα από δάσος με έλατα καταλήγουμε στην Επτάλοφο. Η Επτάλοφος γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια λόγω της μικρής απόστασης που την χωρίζει από τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, όπως επίσης και λόγω της θέσης της μέσα σε ελατοδάσος. Ο καταρράκτης της Αγόριανης βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το χωριό υπέστη μεγάλες καταστροφές κατά την Κατοχή από τους Γερμανούς κατακτητές, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 1943 έκαψαν σχεδόν ολοσχερώς το χωριό ως αντίποινα για τη δράση ανταρτών στην περιοχή.

Ώρες Πορείας: 5-6
Βαθμός δυσκολίας: 1
Υψομετρική διαφορά: +700μ, -300μ
Απόσταση: 13χλμ
Απαραίτητος Εξοπλισμός: Μπότες πεζοπορίας, φλις, αδιάβροχο, ζευγάρι μπατόν, προσωπικό φαρμακείο, σνακ, παγούρι νερό 1,5 Λίτρα, φακός κεφαλής, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

Αρχηγοί: Λαφογιάννης Χρήστος

Αναχώρηση: πρωί στις 7:00 από Ιερά Οδό και Μ.Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό.

Κόστος συμμετοχής: Μέλη 20€, 25€ για μέλη άλλων συλλόγων ΕΟΟΑ. Προκαταβολή: 10€.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχετε στην ανάβαση πρέπει να είστε μέλος του ΑΟΣ ή άλλου ορειβατικού συλλόγου / σωματείου υπαγόμενου στην Ε.Ο.Ο.Α.

Αν θέλετε να εγγραφείτε μέλος στον ΑΟΣ καταθέτοντας την ετήσια συνδρομή των 20 € ακολουθείστε τον σύνδεσμο : https://aos.gr/eggrafi-neou-melous/

Μετά την εγγραφή σας μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε ανάβαση του ΑΟΣ και επιπλέον  έχετε δυνατότητα έκδοσης της ορειβατικής σας ταυτότητας από την ΕΟΟΑ (φέρνοντας μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας στα γραφεία του συλλόγου).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και επισυνάψτε την απόδειξη προκαταβολής. H προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης εκ μέρους του συμμετέχοντα. H προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής της ανάβασης εκ μέρους του σύλλόγου. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο σας και η Ανάβαση (π.χ. Δίρφη, Ολυμπος, Climbing Bus, κλπ).

Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η εξόρμηση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία (τηλ. 2103463115) του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.