Πεζοπορία στα μονοπάτια των Μετεώρων, 25-26/05

Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Ο ΑΟΣ διοργανώνει εξόρμηση στα Μετέωρα. Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, στον νομό Τρικάλων στη Θεσσαλία, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο σημαντικότερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Το σύμπλεγμα των Μετεώρων αποτελείται κυρίως (σε ποσοστό που φτάνει το 95%) από βοτσαλωτό ψαμμίτη και κροκαλοπαγή του Ολιγόκαινου και του Μειόκαινου, και το υπόλοιπο ποσοστό αποτελούν κυρίως χοντρόκοκκοι ψαμμίτες. Απαντά επίσης ένα πολύ μικρό ποσοστό ιλυόλιθους, οι οποίοι όπου υπάρχουν σχηματίζουν ένα λεπτό στρώμα πάχους μερικών εκατοστών.
Τα Μετέωρα σήμερα έχουν τη μορφή απότομων κορυφών με ύψος που φτάνει τα 200 μέτρα και πλάτος μέχρι 300 μέτρα. Το μέσο υψόμετρο είναι 313 μέτρα.

Σαββάτο 25/05
Αναχώρηση για το Καστράκι Καλαμπάκας με διαμονή στο Κάμπινγκ Βράχος ή σε ξενώνες. Οποίος μείνει σε δωμάτιο το κλείνει μόνος του και όσοι μείνουν στο κάμπινγκ το δηλώνουν στα σχόλια της φόρμας ενδιαφέροντος. Αφού φτάσουμε και τακτοποιηθούμε θα κάνουμε μια εύκολη πεζοπορική διαδρομή.
Ω.Π.: 3 ώρες

Κυριακή 26/05
Πεζοπορία ανάμεσα στα βράχια των Μετεώρων όπου θα επισκεφτούμε τις Μονές Μεγάλο Μετέωρο και Μονή Βαρλαάμ θα αγναντέψουμε από το Άγιο Πνεύμα.
Ω.Π.: 5-6 ώρες

Απαραίτητος εξοπλισμός: Μπότες πεζοπορικές, Μεμβράνη αδιάβροχη fleece, Νερό 1-1,5 αντηλιακό, γυαλιά Ήλιου, καπέλο, φακός κεφαλης , μπατόν, προσωπικό φαρμακείο, προσωπικά σνακ.

Αρχηγοί:
Κεχαγιάς Κωνσταντίνος – Γεωργοστάθης Παντελής

Αναχώρηση: Σάββατο πρωί στις 07:00 από Ιερά Οδό και Μ.Αλεξανδρου στον Κεραμεικο.

Κόστος συμμετοχής: μέλη 40€ / μέλη άλλων συλλόγων 50€ / Προκαταβολή 20€

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχετε στην ανάβαση πρέπει να είστε μέλος του ΑΟΣ ή άλλου ορειβατικού συλλόγου / σωματείου υπαγόμενου στην Ε.Ο.Ο.Α.

Αν θέλετε να εγγραφείτε μέλος στον ΑΟΣ καταθέτοντας την ετήσια συνδρομή των 20 € ακολουθείστε τον σύνδεσμο : https://aos.gr/eggrafi-neou-melous/

Μετά την εγγραφή σας μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε ανάβαση του ΑΟΣ και επιπλέον  έχετε δυνατότητα έκδοσης της ορειβατικής σας ταυτότητας από την ΕΟΟΑ (φέρνοντας μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας στα γραφεία του συλλόγου).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και επισυνάψτε την απόδειξη προκαταβολής. H προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης εκ μέρους του συμμετέχοντα. H προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής της ανάβασης εκ μέρους του σύλλόγου. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο σας και η Ανάβαση (π.χ. Δίρφη, Ολυμπος, Climbing Bus, κλπ).

Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η εξόρμηση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία (τηλ. 2103463115) του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.