Μανικιάτης

Πεζοπορία – ποταμοδιάσχιση στον Μανικιάτη (Εύβοια), 02/06

Ο ΑΟΣ οργανώνει την Κυριακή 02/06 πεζοπορία- ποταμοδιάσχιση στον Μανικιάτη ποταμό, σ’ένα από τα πιό όμορφα φαράγγια της Εύβοιας. Εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον με νερά, βάθρες και καταρράκτες. Η διαδρομή μας κινείται αρχικά για περίπου μισή ώρα σε χωματόδρομο και αργότερα μπαίνει στο ποτάμι για περίπου μια ώρα. Καταλήγουμε σ’έναν εντυπωσιακό καταρράκτη ύψους 25 μέτρων, όπου οι πιό τολμηροί θα έχουν τη δυνατότητα ν’απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά του. Ο βαθμός δυσκολίας είναι σχετικά μέτριος, καθώς θα κινηθούμε εντός του ποταμού και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις βρεγμένες πέτρες και βράχους. Λόγω έλλειψης βροχών το νερό δεν θα είναι πάνω απ’το γόνατο. Επιστροφή από τα ίδια στο πούλμαν και μετάβαση σε παραλία για θαλάσσιο μπάνιο και φαγητό.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά μποτάκια (θα βραχούν), ΟΧΙ ΠΕΔΙΛΑ, ΟΧΙ ΑΘΛΗΤΙΚΌ ΠΑΠΟΥΤΣΙ.
Δεύτερη αλλαξιά ρούχων, και παπουτσιών (θα μείνουν στο πούλμαν), καπέλο, πετσέτα, αντιηλιακό, νερό, σνακ, μία αδιάβροχη θήκη για το κινητό.

Ω.Π.: 3-4
Β/Δ: 1+
Υ/Δ: -/+350μ.

Αρχηγοί: Γαροφαλάκης Μιχάλης – Βασιλόπουλος Γρηγόρης.

Αναχώρηση: πρωί στις 7:00 από Ιερά Οδό και Μ.Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό.

Κόστος συμμετοχής: Μέλη 20€, 25€ για μέλη άλλων συλλόγων ΕΟΟΑ. Προκαταβολή: 10€.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχετε στην ανάβαση πρέπει να είστε μέλος του ΑΟΣ ή άλλου ορειβατικού συλλόγου / σωματείου υπαγόμενου στην Ε.Ο.Ο.Α.

Αν θέλετε να εγγραφείτε μέλος στον ΑΟΣ καταθέτοντας την ετήσια συνδρομή των 20 € ακολουθείστε τον σύνδεσμο : https://aos.gr/eggrafi-neou-melous/

Μετά την εγγραφή σας μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε ανάβαση του ΑΟΣ και επιπλέον  έχετε δυνατότητα έκδοσης της ορειβατικής σας ταυτότητας από την ΕΟΟΑ (φέρνοντας μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας στα γραφεία του συλλόγου).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και επισυνάψτε την απόδειξη προκαταβολής. H προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης εκ μέρους του συμμετέχοντα. H προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής της ανάβασης εκ μέρους του σύλλόγου. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο σας και η Ανάβαση (π.χ. Δίρφη, Ολυμπος, Climbing Bus, κλπ).

Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η εξόρμηση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία (τηλ. 2103463115) του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.