Πέζοπορία σε τμήμα του Μαίναλον Trail, 14/05

Ο ΑΟΣ διοργανώνει πεζοπορία στο μονοπάτι του Μαίναλον Trail από το Βαλτεσίνικο – ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Αρκαδίας στα 1.118μ – μέχρι το χωριό Λαγκάδια στα 976μ -κεφαλοχώρι γνωστό ως γενέτειρα της οικογένειας των Δεληγιανναίων – περίφημο για τους κτιστάδες του σε όλη την Ελλάδα κατά τον 19ο αιώνα.

Η διάσχιση ξεκινάει από την πλατεία του Βαλτεσίνικου, από όπου μπορούμε να εφοδιαστούμε με νερό από την βρύση της πλατείας. Ακολουθεί ανηφορικό κομμάτι για περίπου 45 λεπτά, οπότε σιγά σιγά το μονοπάτι ομαλοποιείται και αρχίζουμε να απολαμβάνουμε το πυκνό ελατοδασος σε μια διαδρομή περίπου 3 ωρών μέχρι το σημείο Πανόραμα Δραίνας, ένα όμορφο “μπαλκόνι” με θέα στο Μύλο του Ράπη και στα Λαγκάδια. Ακολουθεί άλλη 1 ώρα πορείας μέχρι το κέντρο του χωριού.

Το μήκος της διαδρομής είναι περίπου 14χλμ. Ενδείκνυται για αρχάριους πεζοπόρους.

Εξοπλισμός
Σε ένα μικρό σακίδιο έχουμε αντιηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, ατομικό φαρμακείο, 2 λίτρα νερό, σνακ, αντιανεμικό, fleece, 2o t-shirt. Σε κάθε πεζοπορική διαδρομή συνίσταται να φοράτε μποτάκια.

Ω.Π.: 5-6
ΒΔ.: 1

ΥΔ.: +520μ – 690μ

Αρχηγοί: Χριστοφιλόπουλος Γιώργος, Φάλαρης Κώστας

Κόστος συμμετοχής: 20€ για τα μέλη, 25€ για τα μη μέλη.
Απαραίτητη για την κράτηση θέσης η προκαταβολή 10€ στους λογαριασμούς του συλλόγου. Εναλλακτικά αντικαταβολή στα γραφεία του συλλόγου 7-9μμ κάθε απόγευμα Τρίτη ως Παρασκευή.

Αναχώρηση: 7.00 πμ, στη γωνιά Ιεράς Οδού και Τριπτολέμου.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η ανάβαση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.