Φλαμπουρίτσα

Πεζοπορία στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας – Ζήρεια, 07/04

Ο  Α.Ο.Σ. διοργανώνει πεζοπορική εξόρμηση στην χαράδρα της Φλαμπουρίτσας την Κυριακή 07/04 που βρίσκεται ανάμεσα στους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους της Μικρής και της Μεγάλης Ζήρειας. Μετα τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας και το μοναστήρι του Αγ. Βλασίου, θα κατέβουμε από το λεωφορείο στο κιόσκι που υπάρχει εκεί στη θέση Βαρνεβό (1380μ. υψόμετρο) απ’ όπου θα είναι η αφετηρία της πεζοπορίας μας. Η επιστροφή μας θα γίνει από τα ίδια. Η χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, ανήκει στο δίκτυο Natura 2000. Διασχίζεται από τον ποταμό Σύθα και παρουσιάζει έντονη βιοποικιλότητα. Δάση κεφαλληνιακής ελάτης, μαύρης πεύκης, κωνοφόρα δέντρα και όμορφα λιβάδεια χαρακτηρίζουν τη διαδρομή.

Β.Δ.: 1
Ώ.Π.: 6
Υ.Δ.:  350μ.

Κατάλληλη για αρχάριους.

Απαραίτητος Εξοπλισμός: Πεζοπορικά μποτάκια, fleece ή αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, γυαλιά ηλίου, 1-1,5 λίτρο νερό, αντηλιακό, μπατόν (προαιρετικά), προσωπικό φαρμακείο, σνακ.

Αρχηγοί: Χόντος Γιώργος (6972500072 απογευματινές ώρες), Τριανταφύλλου Δώρα (6946152532 απογευματινές ώρες)

Κόστος συμμετοχής: Μέλη 20€, 25€ για μέλη άλλων συλλόγων ΕΟΟΑ.  Προκαταβολή: 10€.

Αναχώρηση: Κυριακή 7 το πρωί, στη γωνία Ιερά Οδού και Τριπτολέμου – Αθήνα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχετε στην ανάβαση πρέπει να είστε μέλος του ΑΟΣ ή άλλου ορειβατικού συλλόγου / σωματείου υπαγόμενου στην Ε.Ο.Ο.Α.

Αν θέλετε να εγγραφείτε μέλος στον ΑΟΣ καταθέτοντας την ετήσια συνδρομή των 20 € ακολουθείστε τον σύνδεσμο : https://aos.gr/eggrafi-neou-melous/

Μετά την εγγραφή σας μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε ανάβαση του ΑΟΣ και επιπλέον  έχετε δυνατότητα έκδοσης της ορειβατικής σας ταυτότητας από την ΕΟΟΑ (φέρνοντας μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας στα γραφεία του συλλόγου).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και επισυνάψτε την απόδειξη προκαταβολής. H προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης εκ μέρους του συμμετέχοντα. H προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής της ανάβασης εκ μέρους του σύλλόγου. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο σας και η Ανάβαση (π.χ. Δίρφη, Ολυμπος, Climbing Bus, κλπ).

Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η εξόρμηση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία (τηλ. 2103463115) του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.