Ορειβατική εξόρμηση Βαρδούσια 11 & 12/03

Ανακοίνωση: Υπάρχει μια θέση ακόμα η οποία θα καλυφθεί την Πέμπτη τηλεφωνικά 7μμ-9μμ. Την Τετάρτη τα γραφεία του συλλόγου θα είναι κλειστά.

O ΑΟΣ διοργανώνει ορειβατική ανάβαση 11 & 12/03 στα Βαρδούσια, στο τέλος ενός χειμώνα με τόσο λίγο χιόνι. Μια κλασική ορειβατική ανάβαση σε ένα από τα ομορφότερα αλπικά βουνά της Ελλάδος.

Σάββατο 11/03

Η εξόρμηση ξεκινάει το Σάββατο με την άφιξη μας στο πανέμορφο χωριό Αθανάσιος Διάκος, γύρω στις 10.30 – 11.00. Θα απολαύσουμε μια πορτοκαλάδα στην πλατεία του χωριού και ξεκινάμε την ανάβαση. Η πορεία ξεκινάει μέσα από πανέμορφο ελατόδασος με το βλέμμα στις ψηλές χιονισμένες κορυφές και τα 900μ. υψομετρικής διαφοράς της πρώτης μέρας περνάνε χωρίς να το καταλάβεις. Πρώτος προορισμός το φιλόξενο καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας, όπου ο Κώστας Παπαγεωργίου μας περιμένει με γαστρονομικές λιχουδιές. Μετά από ένα χορταστικό γεύμα και συζήτηση γύρω από το τζάκι σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα, ξεκούραση και ύπνος.

Κυριακή 12/03

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, όσο είναι σφιχτά τα χιόνια, στόχος μας ένα από τα λούκια της πλαγιάς ανάλογα με την ποιότητα του χιονιού. Μετά από άλλα 600μ. υψομετρικά θα φτάσουμε στην κορυφή του Κόρακα 2495μ. Αφού φτάσουμε στην κορυφή θα δούμε και από πού θα γίνει η επιστροφή μας είτε από τα ίδια ή από τις Κοπρισιές. Εάν υπάρχει χρόνος φαγητό στις ταβέρνες του χωριού και επιστροφή στην Αθήνα.

Η ανάβαση απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους σχολής ορειβασίας αρχαρίων.

Αρχηγοί: Καϊκουσίδης Γιάννης, Δερμεντζόγλου Γιάννης, Γεωργοστάθης Παντελής

Απαραίτητος εξοπλισμός:
κράνος, κραμπόν, πιολέ, μποντριέ, ιμάντας, 2 καραμπίνερ, κορδονέτο.

Βαθμός δυσκολίας: Σάββατο: 5 / Κυριακή: 6
Ώρες πορείας: Σάββατο: 4 – 5 / Κυριακή: 8 – 9

Κόστος συμμετοχής: Μέλη 45€, Μη μέλη 60€
Προκαταβολή: 20€

Κόστος καταφυγίου ΕΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: 45€ (περιλαμβάνει διανυκτέρευση, φαγητό, πρωινό)
Διαθέσιμες θέσεις: 6

Κόστος καταφυγίου ΠΟΑ: 12€
Διαθέσιμες θέσεις: 20

Για όσους επιλέξουν διαμονή στο καταφύγιο του ΠΟΑ υπάρχει η δυνατότητα για φαγητό στο καταφύγιο του ΕΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ (Φαγητό χωρίς πρωινό: 15€).  Όποιος θέλει μπορεί να φέρει το δικό του φαγητό και να μην έχει επιπλέον κόστος. Απαραίτητα για το καταφύγιο του ΠΟΑ: ελαφρύς υπνόσακος, παντόφλες ή αθλητικά.

Αναχώρηση: Αθήνα Σάββατο 7 το πρωί, στη γωνία Ιερά Οδού και Τριπτολέμου.

Ανακοίνωση: Υπάρχει μια θέση ακόμα η οποία θα καλυφθεί την Πέμπτη τηλεφωνικά 7μμ-9μμ.Την Τετάρτη τα γραφεία του συλλόγου θα είναι κλειστά.

Δηλώσεις συμμετοχής
α) Στη γραμματεία τηλεφωνικά:
 210-3463115 (Τρίτη ως Παρασκευή 7-9μμ.)
και αποστολή του παραστατικού της προκαταβολής 20€ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου: aosmountains@gmail.com

β) Στο e-mail του ΑΟΣ: aosmountains@gmail.com με αποστολή του παραστατικού της προκαταβολής 20€ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου