Ορειβατική εξόρμηση στη Νότια Πίνδο 15-16/06

Ο ΑΟΣ διοργανώνει στις 15/6 – 16/6 ανάβαση στη Νότια Πίνδο. Η εκδρομή γίνεται στη μνήμη της Τασίας Ηλιοπούλου. Επισκεπτόμαστε τα μέρη και περπατάμε τα μονοπάτια που αγάπησε.

Πρόγραμμα

Σάββατο
Αναχώρηση από Αθήνα το Σάββατο 7 πμ. Μετάβαση στη Μεσούντα. Προετοιμασία για κατασκήνωση στις όχθες του Αχελώου. Η πρόσβαση από το σημείο που θα σταματήσει το πούλμαν μέχρι το ποτάμι θα γίνει με τα πόδια (20-25 λεπτά περπάτημα). Πεζοπορική διαδρομή στο μνημείο του Βελουχιώτη (Ω.Π 2) (Προαιρετικά. Υπάρχει η επιλογή για μπάνιο στο ποτάμι). Φαγητό στο χωριό της Μεσούντας (πρόσβαση με τα πόδια, 40-45 λεπτά).

Κυριακή
Αναχώρηση από Μεσούντα για το χωριό Μυρόφυλλο απ’ όπου ξεκινάει η ανάβαση για την κορυφή Κριθαράκια στο όρος Χατζή (Ω.Π 7). Πρόκειται για πολύ καλά σηματοδοτημένο , ΔΥΣΒΑΤΟ μονοπάτι με μεγάλο ανάπτυγμα. Απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση. Επιστροφή στην Αθήνα

Εξοπλισμος: Καπέλο – αντιηλιακό, 3 λίτρα νερό, (1,5 με ηλεκτρολύτες)- υπάρχει πηγή στο χωριό. Μπατόν – κράνος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ορειβατικό μποτάκι, μακρύ παντελόνι, δεύτερη αλλαξιά ρούχα, σνακ, μαγιό (για όποιον θέλει να κάνει μπάνιο στο ποτάμι). Σκηνή – υπνόσακο – κάριματ, φακός κεφαλής.
Σημείωση: Στην κατασκήνωση επιτρέπονται μόνο συσκευασμενες τροφές λόγο της αυξημένης άγριας πανίδας στην περιοχή.

ΒΔ: 3
ΥΔ: 1000m
ΩΠ: 7