Βαρδούσια

Ορειβατική εξόρμηση στα Βαρδούσια – Κόρακας (2495μ), 30-31/03 + MOUNTAIN BUS

Ο ΑΟΣ διοργανώνει ορειβατική ανάβαση 30 & 31/03 στα Βαρδούσια, στο τέλος ενός χειμώνα με τόσο λίγο χιόνι. Μια κλασική ορειβατική ανάβαση σε ένα από τα ομορφότερα αλπικά βουνά της Ελλάδος.

Σάββατο 30/03

Η εξόρμηση ξεκινάει το Σάββατο με την άφιξη μας στο πανέμορφο χωριό Αθανάσιος Διάκος, γύρω στις 10.30 – 11.00. Η πορεία ξεκινάει μέσα από πανέμορφο ελατόδασος με το βλέμμα στις ψηλές χιονισμένες κορυφές και τα 900μ. υψομετρικής διαφοράς της πρώτης μέρας περνάνε χωρίς να το καταλάβεις. Πρώτος προορισμός το φιλόξενο καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας, όπου ο Κώστας Παπαγεωργίου μας περιμένει με γαστρονομικές λιχουδιές. Μετά από ένα χορταστικό γεύμα και συζήτηση γύρω από το τζάκι σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα, ξεκούραση και ύπνος.

To Σαββατο το απόγευμα μετά την άφιξη της ομάδας στο καταφύγιο του ΕΟΣ Αμφισσας, θα πραγματοποιηθεί μάθημα MOUNTAIN BUS έξω από το καταφύγιο του ΠΟΑ το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών με κατεύθυνση ΝΔ από του ΕΟΣ Αμφισσας. Περιεχόμενο του μαθήματος: Ασφάλειες και ρελέ στο χιόνι . Παρουσίαση: Γιάννης Δερμεντζόγλου. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το μάθημα θα πρέπει μετά την αφιξή τους στο καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας να ανηφορίσουν προς το κοντινό καταφύγιο του ΠΟΑ. Παρακαλούνται όσοι/ες θέλουν να το παρακολουθήσουν να το δηλώνουν στα σχόλια της φόρμας συμμετοχής.

Κυριακή 31/03

Αναχώρηση νωρίς το πρωί, όσο είναι σφιχτά τα χιόνια, στόχος μας ένα από τα λούκια της πλαγιάς ή η κλασική ανάβαση από τις «Πόρτες» ανάλογα με την ποιότητα και την ποσότητα του χιονιού. Μετά από άλλα 600μ. υψομετρικά θα φτάσουμε στην κορυφή του Κόρακα 2495μ. Επιστροφή στο χωριό από τις Κοπρισιές. Φαγητό στις ταβέρνες του χωριού και επιστροφή στην Αθήνα.

Η ανάβαση απευθύνεται αποκλειστικά σε απόφοιτους σχολής ορειβασίας αρχαρίων.

Αρχηγοί: Καϊκουσίδης Γιάννης, Γεωργοστάθης Παντελής, Δερμεντζόγλου Γιάννης

Απαραίτητος εξοπλισμός:
κράνος, κραμπόν, πιολέ, μποντριέ, ιμάντας, 2 καραμπίνερ, κορδονέτο.

Βαθμός δυσκολίας: Σάββατο: 5 / Κυριακή: 6
Ώρες πορείας: Σάββατο: 4 – 5 / Κυριακή: 8 – 9

Κόστος συμμετοχής:  Κόστος: 50€  Προκαταβολή: 30€.

Κόστος καταφυγίου ΕΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: 45€ (περιλαμβάνει διανυκτέρευση, φαγητό, πρωινό)

Αναχώρηση: Αθήνα Σάββατο 7 το πρωί, στη γωνία Ιερά Οδού και Τριπτολέμου.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχετε στην ανάβαση πρέπει να είστε μέλος του ΑΟΣ ή άλλου ορειβατικού συλλόγου / σωματείου υπαγόμενου στην Ε.Ο.Ο.Α. και απόφοιτος Σχολής Ορειβασίας. Τα μέλη άλλων συλλόγων πρεπει να έχουν μαζί τους ενημερωμένη ταυτότητα ΕΟΟΑ.

Αν θέλετε να εγγραφείτε μέλος στον ΑΟΣ καταθέτοντας την ετήσια συνδρομή των 20 € ακολουθείστε τον σύνδεσμο : https://aos.gr/eggrafi-neou-melous/

Μετά την εγγραφή σας μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε ανάβαση του ΑΟΣ και επιπλέον  έχετε δυνατότητα έκδοσης της ορειβατικής σας ταυτότητας απο την ΕΟΟΑ (φέρνοντας μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας στα γραφεία του συλλόγου).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και επισυνάψτε την απόδειξη προκαταβολής. H προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης εκ μέρους του συμμετέχοντα. H προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής της ανάβασης εκ μέρους του σύλλόγου. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο σας και η Ανάβαση (π.χ. Δίρφη, Ολυμπος, Climbing Bus, κλπ).

Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η εξόρμηση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία (τηλ. 2103463115) του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.