Όλυμπος 6-8/1/23

Ο χειμερινός Όλυμπος είναι όνειρο για κάθε νέο ορειβάτη και ένα όνειρο που οι παλιοί ορειβάτες επιδιώκουν πάντα να ξαναζήσουν. Η παραμονή στο οροπέδιο των Μουσών και η ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας τον Χειμώνα είναι μια εμπειρία ζωής που αποζημιώνει για τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Η ανάβαση απευθύνεται αποκλειστικά σε  απόφοιτους σχολών ορειβασίας και ειδικά στους  απόφοιτους των πρόσφατων σχολών του ΑΟΣ ώστε να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο κύκλο εμπειριών τους από το χειμερινό βουνό.

Πρόγραμμα: Αναχώρηση την Πέμπτη 5/1 το απόγευμα, στις 6μμ από Ιερά Οδό και Τριπτολέμου (σταθμός μετρό Κεραμεικού). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Μπουντόλας, πάνω από το Λιτόχωρο. Την Παρασκευή ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών από Γκορτσιά-Λαιμό. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης. Το Σάββατο, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, με χρήση ασφαλιστικών μέσων. Διανυκτέρευση στον Γιόσο Αποστολίδη. Κατάβαση στην Γκορτσιά την Κυριακή και επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ.

Ώρες πορείας: 7-8. Βαθμός δυσκολίας: 6+ Υψομετρική: 1500μ

Εξοπλισμός:

Μπότες άκαμπτες ή ημιάκαμπτες, γκέτες, κραμπόν, πιολέ ( Προσοχή: δεν χρειάζεται δεύτερο πιολέ), κράνος, αδιάβροχα ζεστά γάντια, μαντίλι τύπου buff ή καπέλο, γυαλιά ηλίου ή μάσκα, αντηλιακό, βέστα ή δεύτερο φλις, μποντριέ, ΔΥΟ καραμπίνερ ασφαλείας, ΔΥΟ ιμάντες 60 cm ΔΥΟ κορδονέτα αυτοσφιγγόμενα (έτοιμα). Όποιος/α δεν έχει δεύτερο κορδονέτο θα φέρει ΔΥΟ ιμάντες 60 cm.  Ο εξοπλισμός ασφαλείας θα χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της ανάβασης (όχι μόνο στον Μύτικα) και δεν θα γίνουν δεκτοί στην ανάβαση όσοι δεν τον έχουν μαζί τους.

Οι αρχηγοί της ανάβασης έχουν το δικαίωμα να αποκλείσουν οποιονδήποτε από τους συμμετέχοντες από την ανάβαση στον Μύτικα, αν κρίνουν ότι αυτό χρειάζεται για λόγους ασφάλειας. Αρχηγοί: Δερμεντζόγλου Γιάννης, Καικουσίδης Γιάννης. (Δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ-Γιαννιού αλλά το Σάββατο 7/1 θα είναι).

Κόστος: 80 ευρώ για τα μέλη, 90 για τα μη μέλη. Δεν γίνονται δεκτές συμμετοχές με ΙΧ. Το κόστος δεν περιλαμβάνει διανυκτέρευση και φαγητό στα καταφύγια. Κόστος καταφυγίων: 18 ευρώ στον Μπουντόλα και 50 ευρώ τη μέρα στον Αποστολίδη (θα γίνουν δυο διανυκτερέυσεις) το οποίο περιλαμβάνει ύπνο-πρωινό και φαγητό).

Δηλώσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας στο e-mail του ΑΟΣ: aosmountains@gmail.com (H Γραμματεία του συλλόγου θα παραμείνει κλειστή για τις γιορτές). Για να είναι έγκυρη η κράτηση απαιτείται προκαταβολή 30 ευρώ στους λογαριασμούς του συλλόγου. Μετά την κατάθεση της προκαταβολής πρέπει να στέλνετε το ηλεκτρονικό αποδεικτικό κατάθεσης στο e-mail του ΑΟΣ.