Όλυμπος 5-6-7/1/2024

Ο χειμερινός Όλυμπος είναι όνειρο για κάθε νέο ορειβάτη και ένα όνειρο που οι παλιοί ορειβάτες επιδιώκουν πάντα να ξαναζήσουν. Η παραμονή στο οροπέδιο των Μουσών και η ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας τον Χειμώνα είναι μια εμπειρία ζωής που αποζημιώνει για τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Η ανάβαση απευθύνεται αποκλειστικά σε  απόφοιτους σχολών ορειβασίας και ειδικά στους  απόφοιτους των πρόσφατων σχολών του ΑΟΣ ώστε να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο κύκλο εμπειριών τους από το χειμερινό βουνό.

Πρόγραμμα: Αναχώρηση την Παρασκευή 5/1 το απόγευμα, στις 6μμ από Ιερά Οδό και Μ. Αλεξάνδρου (κοντά ο σταθμός μετρό Κεραμεικού). Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Μπουντόλας, πάνω από το Λιτόχωρο. Λόγω περιορισμένου αριθμού κρεβατιών στο συγκεκριμένο καταφύγιο θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Υπάρχει δυνατότητα για διαμονή σε σκηνές οι οποίες θα μείνουν στο πούλμαν.

Το Σάββατο ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών από Γκορτσιά-Λαιμό. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο Γιόσος Αποστολίδης.

Ώρες πορείας: 7. Βαθμός δυσκολίας: 6 Υψομετρική: 1700μ

Την Κυριακή, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα, με χρήση ασφαλιστικών μέσων. Κατάβαση στην Γκορτσιά την Κυριακή και επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ.

Ώρες πορείας: 10. Βαθμός δυσκολίας: 6+ Υψομετρική: +300 -1900μ

Εξοπλισμός:

Μπότες άκαμπτες ή ημιάκαμπτες, γκέτες, κραμπόν, πιολέ (Προσοχή: δεν χρειάζεται δεύτερο πιολέ), κράνος, αδιάβροχα ζεστά γάντια, μαντίλι τύπου buff ή καπέλο, γυαλιά ηλίου ή μάσκα, αντηλιακό, βέστα ή δεύτερο φλις, μποντριέ, ΔΥΟ καραμπίνερ ασφαλείας, ΔΥΟ ιμάντες 60 cm ΔΥΟ κορδονέτα αυτοσφιγγόμενα (έτοιμα). Όποιος/α δεν έχει δεύτερο κορδονέτο θα φέρει 3 ιμάντες 60 cm.  Ο εξοπλισμός ασφαλείας θα χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της ανάβασης (όχι μόνο στον Μύτικα) και δεν θα γίνουν δεκτοί στην ανάβαση όσοι δεν τον έχουν μαζί τους.

 

Οι αρχηγοί της ανάβασης έχουν το δικαίωμα να αποκλείσουν οποιονδήποτε από τους συμμετέχοντες από την ανάβαση στον Μύτικα, αν κρίνουν ότι αυτό χρειάζεται για λόγους ασφάλειας. Αρχηγοί: Δερμεντζόγλου Γιάννης, Πλέγας Χάρης, Καικουσίδης Γιάννης.

Κόστος πούλμαν: 60 ευρώ για τα μέλη, 80 για τα μη μέλη.

Δεν γίνονται δεκτές συμμετοχές με ΙΧ.

Κόστος καταφυγίων: 18 ευρώ στον Μπουντόλα (μόνο διανυκτέρευση) και 55 ευρώ στον Αποστολίδη το οποίο περιλαμβάνει ύπνο-πρωινό και φαγητό.

Δηλώσεις συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα και επισύναψη σε αυτήν του ηλεκτρονικού αποδεικτικού κατάθεσης προκαταβολής 30 ευρώ. (Αν δεν βλέπετε τη φόρμα σημαίνει ότι η ανάβαση έχει συμπληρωθεί). Μετά τη συμπλήρωση της φόρμας δεν χρειάζεται αλλη επιβεβαιωση.