Κρήτη

Κρήτη 2023 – Αγίου Πνεύματος (Νέα Ενημέρωση)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΛΙΓΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Β

«Της Σαμαριάς το πέρασμα και των Σφακιών τα μέρη, αυτά τα δύο όποιος δε δει τη Κρήτη δε τη ξέρει»

Ο ΑΟΣ διοργανώνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (2-6/6/2023) εξόρμηση στην νότια πλευρά της Κρήτης  όπου, διασχίζοντας το φαράγγι της Σαμαριάς, καταλήγουμε στην Αγ.Ρουμέλη και, μετά από διήμερη πορεία σε τμήμα του Ε4, στη Χώρα Σφακίων. ‘Εχουν δημιουργηθεί δύο ομάδες Α και Β και υπάρχει διαθεσιμότητα μόνο για την Β ομάδα.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα:

Παρασκευή 2/6

Αναχώρηση από Πειραιά στις 21.00 για Σούδα Χανίων.

Σάββατο 3/6

Μετάβαση στο Ξυλόσκαλο Ομαλού με πούλμαν. Διάσχιση του φαραγγιού της Σαμαριάς (5-6 ώρες, ΥΔ -1200μ) και κατάληξη στην Αγ. Ρούμελη.

ΟΜΑΔΑ Α: Στάση για φαγητό και ανεφοδιασμό. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο παραλιακό μονοπάτι Ε4 από Αγ. Ρούμελη μέχρι την παραλία του Αγ. Παύλου (1,5 ώρα). Διανυκτέρευση στην παραλία.

ΟΜΑΔΑ Β: Διανυκτέρευση στην Αγ. Ρουμέλη σε δωμάτια ή υπνόσακους.

Κυριακή 4/6

ΟΜΑΔΑ Α: Παραλία Αγ.Παύλου – Σελούδα- γέφυρα Αράδαινας (4 ώρες, ΥΔ +600μ). Κατάβαση του φαραγγιού της Αράδαινας μέχρι την παραλία Μάρμαρα (2,5 ώρες), όπου υπάρχει ταβέρνα. Διανυκτέρευση στην παραλία.

ΟΜΑΔΑ Β: Αγ. Ρουμέλη -Παραλία Αγ.Παύλου (στάση για μπάνιο) – Σελούδα- γέφυρα Αράδαινας- Ανώπολη (6 ώρες, ΥΔ +600μ). Διανυκτέρευση σε δωμάτια ή υπνόσακκους.

Δευτέρα 5/6

ΟΜΑΔΑ Α: Μάρμαρα – Λουτρό – Γλυκά Νερά (στάση για μπάνιο) – Χώρα Σφακίων (3,5 ώρες, διαδρομή στο παραλιακό μονοπάτι Ε4). Η τελευταία μισή ώρα της διαδρομής είναι σε άσφαλτο.

ΟΜΑΔΑ Β: Φαράγγι Αράδαινας – Μάρμαρα – Λουτρό – Γλυκά Νερά (στάση για μπάνιο) (5 ώρες). Η μετάβαση στη Χώρα Σφακίων μπορεί να γίνει είτε με καΐκι είτε πεζοπορικά (1 ώρα)

Φαγητό στη Χώρα Σφακίων και επιστροφή στα Χανιά με πούλμαν. Αναχώρηση με το πλοίο για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά στις 06.00 το πρωί της Τρίτης 6/6.

Διανυκτέρευση: Τα μέλη της Α ομάδας θα χρειαστούν οπωσδήποτε υπνόσακους και αν κρίνουν ότι χρειάζονται σκηνές μπορούν να έχουν μια σκηνή ανά δύο άτομα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να στηθεί η σκηνή αργά το απόγευμα και να ξεστηθεί νωρίς το πρωί. Όσοι δεν έχουν σκηνή ή δεν θέλουν να την κουβαλήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Ηλία Μπερνιδάκη να τους προτείνει μια απλή, ελαφριά και λειτουργική λύση, σε περίπτωση βροχής.

Τα μέλη της Β ομάδας μπορούν να διανυκτερεύσουν είτε σε δωμάτια αν υπάρχει διαθεσιμότητα είτε σε υπαίθριο χώρο με ή χωρίς σκηνή. Όσοι ενδιαφέρονται για τη Β ομάδα μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Παντελή Σιαμπάνο (6977740889) για πληροφορίες.

Φυσική Κατάσταση: Η εξόρμηση απευθύνεται σε άτομα με (πολύ) καλή φυσική κατάσταση και, αν και δεν έχει τεχνικές δυσκολίες (Β.Δ.1 στο μεγαλύτερο τμήμα της εκτός από το Φαράγγι της Σαμαριάς που έχει Β.Δ.2), δεν ενδείκνυται για αρχάριους.

Η μετακίνηση μας θα γίνει ακτοπλοϊκώς από Πειραιά – Σούδα και Σούδα – Πειραιά και με μισθωμένο πούλμαν 50 θέσεων από Σούδα-Ξυλόσκαλο κ Χώρα Σφακίων – Σούδα. Το υπόλοιπο κομμάτι της εξόρμησης μας θα γίνει πεζοπορικά με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό μαζί μας συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων για διανυκτέρευση σε παραλία.

Κόστος συμμετοχής: To κόστος διαμορφώνεται στα 135€ για τα μέλη και 145€ για τα μη μέλη και περιλαμβάνει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης το κόστος μετακίνησης με το πούλμαν και το εισιτήριο για την είσοδο στο φαράγγι της Σαμαριάς. Αν κάποιος επιθυμεί καμπίνα, επιβαρύνεται με €50,00 με την προϋπόθεση σχετικής διαθεσιμότητας.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει τα στοιχεία του (Επώνυμο, Όνομα, κινητό, email) στο AOSKriti23@gmail.com. Για την αγορά εισιτηρίων η ΑΝΕΚ ζητά επιπλέον το φύλο, την ημερομηνία γέννησης και την υπηκοότητα.

Να διευκρινιστεί ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των αρχηγών να αποκλείσουν τα άτομα εκείνα, για τα οποία πιστεύουν ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τις εξόρμησης. Για την δέσμευση της θέσης, εκτός από την συγκατάθεση των αρχηγών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή προκαταβολής ποσού 80€ (130€ για όσες/όσους επιθυμούν καμπίνα). Από την στιγμή που εκδοθούν τα εισιτήρια δεν υπάρχει η δυνατότητα υπαναχώρησης  και επιστροφής της προκαταβολής.

Αργηχοί:
Ηλίας Μπερνιδάκης (6942559251) ομάδα Α,
Παντελής Σιαμπάνος (6977740889) ομάδα Β.