Τζουμέρκα

Καθαρά Δευτέρα: Εξόρμηση στα Τζουμέρκα

!!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στο καταφύγιο και μόνο λίγες θέσεις για σκηνές.

Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος, διοργανώνει το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας (16-18 Μαρτίου) ανάβαση και περιηγήσεις σε μια από τις ομορφότερες ορεινές περιοχές της χώρας μας, με μοναδικό χαρακτήρα και το ιδιαίτερο ανάγλυφο της Πίνδου, τα μοναδικά Τζουμέρκα!

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 16/3
Αναχώρηση 7:00 από Ιερά Οδό και Μ.Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό. Άφιξη στο χωριό Καταρράκτης. Επίσκεψη στον καταρράκτη κι ανάβαση από τον Πρ.Ηλία στο ορειβατικό καταφύγιο όπου θα γίνει η διανυκτέρευση.

Κυριακή 17/3
ΟΜΑΔΑ Α: Ανάβαση από την κλασική διαδρομή στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων «Καταφίδι» 2393μ. κι επιστροφή στο καταφύγιο.

Ώρες πορείας: 6-7 / Β.Δ.: 5+ / Υ.Δ.: 900μ.

Απαραίτητος ο πλήρης χειμερινός εξοπλισμός (κραμπόν-πιολέ). Η ανάβαση απευθύνεται σε απόφοιτους σχολών ορειβασίας και έμπειρους ορειβάτες.

Αρχηγοί: Παππάς Γιάννης, Παπάζογλου Χρήστος.

ΟΜΑΔΑ Β: Κατάβαση από το καταφύγιο στον χωριό Καταρράκτη, πορεία μέχρι τους δίδυμους καταρράκτες και το ύψωμα 1413, Αγ. Παρασκευή και από εκεί στα Άγναντα μέσω μαγευτικού, δασωμένου μονοπατιού. Επίσκεψη στη Νεροτριβή και στην πλατεία του χωριού. Επιστροφή με πούλμαν στο χωριό Καταρράκτης και ανάβαση στο καταφύγιο για φαγητό και διανυκτέρευση.

Ώρες πορείας: 3 Βαθμός Δυσκολίας: 1

Κ. Δευτέρα 18/3
Επίσκεψη και συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κ.Δευτέρας στα Πράμαντα. Επιστροφή στην Αθήνα.

Απαραίτητος Εξοπλισμός: Μπότες πεζοπορίας, γκέτες, μεμβράνη αδιάβροχη, fleece, γάντια, σκούφος, γυαλιά, αντηλιακό, προσωπικό φαρμακείο, προσωπικά σνακ. (Αναλόγως των καιρικών συνθηκών μπορεί να χρειαστεί επιπλέον εξοπλισμός).

Αρχηγός: Χρήστος Λαφογιάννης

Κόστος συμμετοχής:
Κόστος συμμετοχής:
60€ (προκαταβολή 30€)
Κόστος διανυκτέρευσης και διατροφής στο καταφύγιο: 70€ (Περιλαμβάνονται δύο διανυκτερεύσεις, δύο πρωινά και δύο πλήρη βραδινά γεύματα)

Σημείωση: Στην περιοχή του σχολίου να δηλώνεται η πρόθεση διανυκτέρευσης στο καταφύγιο ή σε σκηνή, καθώς και οι ενδεχόμενες ιδιαιτερότητες διατροφής.

Αναχώρηση: πρωί στις 7:00 από Ιερά Οδό και Μ.Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχετε στην ανάβαση πρέπει να είστε μέλος του ΑΟΣ ή άλλου ορειβατικού συλλόγου / σωματείου υπαγόμενου στην Ε.Ο.Ο.Α.

Αν θέλετε να εγγραφείτε μέλος στον ΑΟΣ καταθέτοντας την ετήσια συνδρομή των 20 ευρώ ακολουθείστε τον σύνδεσμο : https://aos.gr/eggrafi-neou-melous/

Μετά την εγγραφή σας μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε ανάβαση του ΑΟΣ και επιπλέον εαν επιθυμείτε θα έχετε δυνατότητα έκδοσης της ορειβατικής σας ταυτότητας απο την ΕΟΟΑ (φέρνοντας μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας απο τα γραφεία του συλλόγου).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και επισυνάψτε την απόδειξη προκαταβολής. H προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης εκ μέρους του συμμετέχοντα. H προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής της ανάβασης εκ μέρους του σύλλόγου. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο σας και η Ανάβαση (π.χ. Δίρφη, Ολυμπος, Climbing Bus, κλπ). Τα μέλη άλλων συλλόγων να επιλέγουν “ΜΕΛΟΣ” και να αναγράφουν το όνομα του συλλόγου τους στα σχόλια.

Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η εξόρμηση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία (τηλ. 2103463115) του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.