Καλιακούδα 26-27/11

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε ψηλά, για να καλωσορίσουμε το χειμώνα! Σε μία από τις πιο ορεινές περιοχές της Ελλάδας, στην ορεινότατη Ευρυτανία, μεταξύ του Τυμφρηστού (Βελούχι) και του Παναιτωλικού όρους, υπάρχει ένα επιβλητικό βουνό. Έχει πυκνό ελατοδάσος, απόκρημνες ορθοπλαγιές και μάλλον αστείο όνομα. Το διατρέχει ο Κρικελλοπόταμος και η κορυφή του φτάνει τα 2.100 μέτρα. Είναι η Καλιακούδα!

Η ανάβαση μας, ξεκινάει από το ορεινό Μεγάλο Χωριό (750μ.) διασχίζει ένα υπέροχο ελατοδάσος και φτάνει στο μικρό καταφύγιο του ΕΟΣ Καρπενησίου που βρίσκεται κι αυτό μέσα στα έλατα (1420μ.) λίγο πριν την Αλπική ζώνη. Εκεί θα γίνει η διανυκτέρευση και την επόμενη μέρα ξεκινάμε, σε Αλπικό πια τοπίο, περνάμε το διάσελο (1750μ.) όπου αυξάνονται οι κλίσεις και οι παλμοί, μπαίνουμε στην τελική τραχιά κορυφογραμμή και καταλήγουμε στην κορυφή με την μοναδική, πανοραμική θέα! Απευθύνεται σε άτομα με μικρή ή μεγάλη εμπειρία, καλή φυσική κατάσταση, χαμόγελο κι ενθουσιασμό.

Ω.Π. 2.5+6 Β.Δ. 2 Κρατήσεις μόνο τηλεφωνικά στη γραμματεία του συλλόγου 210.3463115 Τρίτη-Παρασκευή 7-9μμ. Κόστος συμμετοχής 50€ για τα μέλη, και 60€ για τα μη μέλη. Για την κράτηση θέσης χρειάζεται προκαταβολή 20€ στους λογαριασμούς του συλλόγου. Σημείο αναχώρησης: Ιερά οδός και Τριπτολέμου κοντά στο σταθμό του μετρό “Κεραμεικός”. Ώρα αναχώρησης 7:00. Αρχηγοί: Γιάννης Παππάς, Ελίτσα Χρίστοβα