Σουβάλα

Γύρος Σουβάλας – Παρνασσός 23/04

Aν σας αρέσει να πεζοπορείτε σε ανοιξιάτικα λιβάδια περίκλειστα από δάση, να συναντήσετε τρεχούμενα νερά με νεροτριβές, καταρράκτες, ήσυχα ορεινά χωριά και ελεύθερα άλογα τότε αυτή η πρότασή μας είναι για εσάς! Προσοχή, στη διαδρομή μας δεν θα πατήσουμε σε κορυφή ούτε θα κινηθούμε σε αέρινες κόψεις!

Η διαδρομή είναι κυκλική, ξεκινά από τις πηγές της Αγ. Ελεούσας Πολύδροσου και ανηφορίζει προς την Άνω Σουβάλα μέσα από ρεματιά με άφθονα νερά όπου συναντάμε ερείπια από νερόμυλους, νεροτριβές και απομεινάρια ενός υδροηλεκτρικού των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα. Μετά την Άνω Σουβάλα κινούμαστε σε δάση, λιβάδια και ρεματιές μέχρι να βρούμε το μονοπάτι 22 που θα μας κατεβάσει στην Αγ. Ελεούσα.

Πρόκειται για μια διαδρομή που μας παρουσίασε ο Μίλτος Ζέρβας στο βιβλίο του «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ οι 15 ομορφότερες διαδρομές» και ο ΑΟΣ είναι ο πρώτος σύλλογος που την περπατά.

Η διαδρομή δεν έχει σηματοδότηση και κινείται σε παλιά μονοπάτια που σε ορισμένα σημεία είναι δυσδιάκριτα. Όσοι συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να φορούν ορειβατικό άρβυλο, γιατί διερχόμαστε μέσα από ρέματα και κατά τόπους το πεδίο είναι βραχώδες.

Υψομετρική διαφορά: 800μ
Ώρες πορείας: 7 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: 2
Εξοπλισμός: ορειβατικό άρβυλο, μπατόν, καπέλο, αντηλιακό, νερό, σνάκ.

Αρχηγοί αναβάσεων: Παντελής Σιαμπάνος (6977740889), Ανθή Γιαννοπούλου

Κόστος συμμετοχής: 20€ για τα μέλη, 25€ για τα μη μέλη.
Απαραίτητη για την κράτηση θέσης η προκαταβολή 10€ στους λογαριασμούς του συλλόγου. Εναλλακτικά αντικαταβολή στα γραφεία του συλλόγου 7-9μμ κάθε απόγευμα Τρίτη ως Παρασκευή.

Αναχώρηση: 7.00 πμ, στη γωνιά Ιεράς Οδού και Τριπτολέμου.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η ανάβαση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.