Φαράγγι Κερασιάς (ρέμα Φουρνιά) – Παραλία Πετάλης, 30/6

Στις 30/6 ο ΑΟΣ διοργανώνει εξόρμηση στην παραλία της Πετάλης, στην κεντρική Εύβοια.
Η κατάβαση γίνεται μέσα από το φαράγγι της Κερασιάς (ρέμα Φουρνιά), το οποίο δεν έχει νερό, αλλά έχει πολύ όμορφο κ απαιτητικό ανάγλυφο με ποταμόμετρες παντού, αλλού φαρδύ κ αλλού στενό με επιβλητικές κάθετες πλευρές και προστατευμένο από τον ήλιο, στο μεγαλύτερο μέρος του. Γενικά η διαδρομή δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά δεν ενδείκνυται για ανθρώπους με υψοφοβία ή ακροφοβία. Σε ένα σημείο η κατάβαση θα γίνει με διάταξη ραπέλ ή άλλη εξίσου ασφαλή διαδικασία. Τα υπόλοιπα περάσματα δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και, όπου χρειαστεί, θα ασφαλιστούν από τους αρχηγούς. Θεωρούμε απαραίτητη τη χρήση κράνους κ στιβαρού παπουτσιού. Για την κατάβαση με σχοινί θα χρειαστούν μποντριέ για όλους και επιπλέον υλικά για ραπέλ, για όσους κάνουν χρήση αυτής της τεχνικής.

Το φαράγγι καταλήγει στην παραλία της Πετάλης, όπου θα κάνουμε το μπανάκι μας.

Η επιστροφή στο σημείο εκκίνησης – το πούλμαν δεν μπορεί να κατέβει στην παραλία – θα γίνει από ένα ανηφορικό χωματόδρομο 3χλμ με κάποια τμήματα σκιερά, κάποια εκτεθειμένα και χρόνο ανάβασης περίπου 60 – 75 λεπτά.

Για φαγητό θα κάτσουμε στην παραλία – μη φάτε πολύ, έχουμε ανάβαση – ή στην ταβέρνα του «Τσέλικα» στο σημείο εκκίνησης.

Εξοπλίσμoς: Ο σύλλογος έχει την δυνατότητα να εφοδιάσει με τα απαραίτητα υλικά, όσους τα χρειάζονται. Στα σχόλια της δήλωσης να αναφέρετε τα υλικά που θα χρειαστείτε (κράνος, μποντριέ, υλικά ραπέλ για αυτούς που γνωρίζουν και θα κάνουν χρήση αυτής της τεχνικής)

Συνιστούμε ορειβατικά μποτάκια ή παπούτσια πρόσβασης. Τα αθλητικά επιτρέπονται αν και δεν συνιστώνται γιατί δεν συγκρατούν καλά τον αστράγαλο και είναι επικίνδυνα στις ποταμόπετρες. Τα σανδάλια κ οποιοδήποτε παπούτσι με εκτεθειμένο το πόδι απαγορεύονται κ οι αρχηγοί δεν θα επιτρέψουν τη κατάβαση του φαραγγιού.

Φροντίστε να έχετε ατομικό φαρμακείο, σνακ που δεν αλλοιώνονται με τη ζέστη, και αρκετό νερό (τουλάχιστον 2 λίτρα) με ηλεκτρολύτες.

ΒΔ: 2,
ΩΠ: 3.30 περίπου (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων)

Αναχώρηση: Κυριακή πρωί στις 7:00 από Ιερά Οδό και Μ.Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό.

Κόστος συμμετοχής: Μέλη 25€ μέλη ΑΟΣ, 30€ μέλη άλλων συλλόγων ΕΟΟΑ. Προκαταβολή: 10€.

Αρχηγοί: Ηλίας Μπερνιδάκης 6942559251, Ηλίας Τσατσαρώνης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχετε στην ανάβαση πρέπει να είστε μέλος του ΑΟΣ ή άλλου ορειβατικού συλλόγου / σωματείου υπαγόμενου στην Ε.Ο.Ο.Α.

Αν θέλετε να εγγραφείτε μέλος στον ΑΟΣ καταθέτοντας την ετήσια συνδρομή των 20 € ακολουθείστε τον σύνδεσμο : https://aos.gr/eggrafi-neou-melous/

Μετά την εγγραφή σας μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε ανάβαση του ΑΟΣ και επιπλέον  έχετε δυνατότητα έκδοσης της ορειβατικής σας ταυτότητας από την ΕΟΟΑ (φέρνοντας μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας στα γραφεία του συλλόγου).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και επισυνάψτε την απόδειξη προκαταβολής. H προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης εκ μέρους του συμμετέχοντα. H προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής της ανάβασης εκ μέρους του σύλλόγου. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο σας και η Ανάβαση (π.χ. Δίρφη, Ολυμπος, Climbing Bus, κλπ).

Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η εξόρμηση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία (τηλ. 2103463115) του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.