Εξόρμηση στην Ορεινή Ναυπακτία – κορυφή Τσεκούρα 1732 μ., 13-14/07

Η ΑΝΑΒΑΣΗ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΧΑΛΗΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο ΑΟΣ διοργανώνει διήμερη εξόρμηση στην Ορεινή Ναυπακτία, 13-14/07. Κυκλωμένη από τους ορεινούς όγκους των Βαρδουσίων και της Γκιώνας , ποτάμια, χαράδρες, ρέματα, καταρράκτες και τεχνητές λίμνες, η ορεινή Ναυπακτία ή αλλιώς τα Κράβαρα όπως λεγόταν επί Τουρκοκρατίας, ήταν ένας τόπος λιγάκι δυσπρόσιτος και απομονωμένος.

Οι βουνοπλαγιές της, «πνιγμένες» στα πυκνά δάση από καστανιές, έλατα και οξιές. Τα πεζούλια, οι μύλοι και τα γεφύρια της, μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο του «τότε» που άνθρωποι και φύση συνυπήρχαν δύσκολα αλλά αρμονικά.

Σάββατο:
Η απόδρασή μας θα ξεκινήσει με αναχώρηση από την Αθήνα και στόχο τον ακμαίο άλλοτε οικισμό  Άνω Χώρα σε υψόμετρο 1030μ. και την τακτοποίησή μας σε σκηνές και δωμάτια.

Το απόγευμα θα ακολουθήσουμε κυκλική διαδρομή μικτού χαρακτήρα: μονοπάτι- χωματόδρομος με εναλλαγές τοπίου και απεριόριστη θεά σε όλη την γύρω περιοχή.

Ω.Π: 5
Β.Δ: 2
Υ.Δ:
630μ.

Κυριακή:
Ομάδα Α: Κυκλική διαδρομή ανάβασης στην κορυφή Τσεκούρα (1732μ.) από το χωριό Κρυονέρια.

Ω.Π: 5
Β.Δ: 2
Υ.Δ: 550μ.

Ομάδα Β: Ανάβασης στην κορυφή Τσεκούρα (1732μ.) από παλιό μονοπάτι που σύνδεε τα δύο χωριά Άνω Χώρα και Κρυονέρια. Κίνηση σε πυκνό δάσος με έντονες κλίσεις. Κατάβαση στα Κρυονέρια.

Ω.Π: 8
Β.Δ: 3
Υ.Δ: 1100μ.

Παρακαλείστε στην δήλωση συμμετοχής να σημειώνετε την προτίμησή σας για τον τρόπο διαμονής καθώς και για την ομάδα Α’ ή Β’ της ανάβασης της Κυριακής. Η ανάβαση της ομάδας Β’ θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων. Οι κρατήσεις για διαμονή σε δωμάτια θα γίνουν απευθείας από τους ενδιαφερόμενους.

Αναχώρηση: Σάββατο πρωί στις 7:00 από Ιερά Οδό και Μ.Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό.

Κόστος συμμετοχής: Μέλη ΑΟΣ 50€, 60€ μέλη άλλων συλλόγων ΕΟΟΑ. Προκαταβολή: 30€.

Αρχηγοί: Ελίτσα Χρίστοβα, Βάσια Καρανάτση.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να συμμετέχετε στην ανάβαση πρέπει να είστε μέλος του ΑΟΣ ή άλλου ορειβατικού συλλόγου / σωματείου υπαγόμενου στην Ε.Ο.Ο.Α.

Αν θέλετε να εγγραφείτε μέλος στον ΑΟΣ καταθέτοντας την ετήσια συνδρομή των 20 € ακολουθείστε τον σύνδεσμο : https://aos.gr/eggrafi-neou-melous/

Μετά την εγγραφή σας μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή σε οποιαδήποτε ανάβαση του ΑΟΣ και επιπλέον  έχετε δυνατότητα έκδοσης της ορειβατικής σας ταυτότητας από την ΕΟΟΑ (φέρνοντας μια φωτογραφία τύπου ταυτότητας στα γραφεία του συλλόγου).

Δηλώσεις συμμετοχής:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και επισυνάψτε την απόδειξη προκαταβολής. H προκαταβολή δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης εκ μέρους του συμμετέχοντα. H προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής της ανάβασης εκ μέρους του σύλλόγου. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφονται το Ονοματεπώνυμο σας και η Ανάβαση (π.χ. Δίρφη, Ολυμπος, Climbing Bus, κλπ).

Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η εξόρμηση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία (τηλ. 2103463115) του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.