Κρήτη

Εξόρμηση στην Νότια Κρήτη – Αγίου Πνεύματος (02-06/06)

«Της Σαμαριάς το πέρασμα και των Σφακιών τα μέρη, αυτά τα δύο όποιος δε δει τη Κρήτη δε τη ξέρει»

Ο ΑΟΣ διοργανώνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (2-6/6/2023) εξόρμηση στην νότια πλευρά της Κρήτης  όπου, διασχίζοντας το φαράγγι της Σαμαριάς, καταλήγουμε στην Αγ.Ρουμέλη και, μετά από διήμερη πορεία σε τμήμα του Ε4, στη Χώρα Σφακίων.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα:

Παρασκευή 2/6

Αναχώρηση από Πειραιά στις 21.00 για Σούδα Χανίων. 

Σάββατο 3/6

Μετάβαση στο Ξυλόσκαλο Ομαλού με πούλμαν. Διάσχιση του φαραγγιού της Σαμαριάς (5-6 ώρες, ΥΔ -1200μ) και κατάληξη στην Αγ. Ρούμελη. Στάση για φαγητό και ανεφοδιασμό. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο παραλιακό μονοπάτι Ε4 από Αγ. Ρούμελη μέχρι την παραλία του Αγ. Παύλου (1,5 ώρα). Διανυκτέρευση στην παραλία. 

Κυριακή 4/6

Παραλία Αγ.Παύλου – Σελούδα- γέφυρα Αράδαινας (4 ώρες, ΥΔ +600μ). Κατάβαση του φαραγγιού της Αράδαινας μέχρι την παραλία Μάρμαρα (2,5 ώρες), όπου υπάρχει ταβέρνα. Διανυκτέρευση στην παραλία. 

Δευτέρα 5/6

Μάρμαρα – Λουτρό – Γλυκά Νερά (στάση για μπάνιο) – Χώρα Σφακίων (3,5 ώρες, διαδρομή στο παραλιακό μονοπάτι Ε4). Η τελευταία μισή ώρα της διαδρομής είναι σε άσφαλτο. Φαγητό στη Χώρα Σφακίων και επιστροφή στα Χανιά με πούλμαν. Αναχώρηση με το πλοίο για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά στις 06.00 το πρωί της Τρίτης 6/6.

Φυσική Κατάσταση: Η εξόρμηση απευθύνεται σε άτομα με (πολύ) καλή φυσική κατάσταση και, αν και δεν έχει τεχνικές δυσκολίες (Β.Δ.1 στο μεγαλύτερο τμήμα της εκτός από το Φαράγγι της Σαμαριάς που έχει Β.Δ.2), δεν ενδείκνυται για αρχάριους.

Η μετακίνηση μας θα γίνει ακτοπλοϊκώς από Πειραιά – Σούδα και Σούδα – Πειραιά και με μισθωμένο πούλμαν 50 θέσεων από Σούδα-Κεφαλόσκαλο κ Χώρα Σφακίων – Σούδα. Το υπόλοιπο κομμάτι της εξόρμησης μας θα γίνει πεζοπορικά με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό μαζί μας συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων για διανυκτέρευση σε παραλία. Αποθαρρύνουμε τη χρήση σκηνών λόγω όγκου κ βάρους, εκτός αν είναι πολύ μικρές και ελαφριές ή μοιραστούν μεταξύ των συμμετεχόντων. 

Κόστος συμμετοχής: To κόστος διαμορφώνεται στα 135€ για τα μέλη και 145€ για τα μη μέλη και περιλαμβάνει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης το κόστος μετακίνησης με το πούλμαν και το εισιτήριο για την είσοδο στο φαράγγι της Σαμαριάς. Αν κάποιος επιθυμεί καμπίνα, επιβαρύνεται με €50,00 με την προϋπόθεση σχετικής διαθεσιμότητας.

> Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει τα στοιχεία του (Επώνυμο, Όνομα, κινητό, email) στο AOSKriti23@gmail.com. Η αποστολή μηνύματος δεν είναι δεσμευτική σε αυτή τη φάση για καμία από τις δύο πλευρές. Για περισσότερες πληροφορίες και στα τηλέφωνα των αρχηγών.

Λόγω ιδιαιτερότητας της εξόρμησης – έγκαιρη έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και δέσμευση πούλμαν – τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στα γραφεία του συλλόγου ώστε να γίνει μια πρώτη επαφή με τους συμμετέχοντες, να συζητήσουμε τις πιθανές δυσκολίες της εξόρμησης και να προσπαθήσουμε να λύσουμε τυχόν απορίες που θα δημιουργηθούν. Να διευκρινιστεί ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των αρχηγών να αποκλείσουν τα άτομα εκείνα, για τα οποία πιστεύουν ότι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τις εξόρμησης. Για την δέσμευση της θέσης, εκτός από την συγκατάθεση των αρχηγών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταβολή προκαταβολής ποσού 80€ (130€ για όσες/όσους επιθυμούν καμπίνα). Αν οι συμμετέχοντες είναι λιγότεροι από 25 η εξόρμηση δεν θα πραγματοποιηθεί και οι προκαταβολές θα επιστραφούν. Από την στιγμή που εκδοθούν τα εισιτήρια δεν υπάρχει η δυνατότητα υπαναχώρησης  και επιστροφής της προκαταβολής. 

Αργηχοί: Ηλίας Μπερνιδάκης (6942559251), Παντελής Σιαμπάνος (6977740889)