Όλυμπος

Ανάβαση στον Όλυμπο 16 – 18/06 (UPDATED)

Ο ΑΟΣ διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Ιουνίου ανάβαση στον Όλυμπο.

Ενημέρωση: Διαθεσιμότητα διαμονής μόνο σε σκηνές

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 16/6

Αναχώρηση από Αθήνα στις 19:00 με πούλμαν για Λιτόχωρο. Διανυκτέρευση στην παραλία Λιτόχωρου με sleeping bags. Οι συμμετέχοντες που θα διανυκτερεύσουν στο καταφύγιο μπορούν να αφήσουν τα sleeping bags τους στο πούλμαν.

Σάββατο 17/6

Αναχώρηση με το πούλμαν για τα σημεία εκκίνησης.

Ομάδα Πεζοπορική: Ανάβαση από θέση Γκορτσιά (1120μ.) προς το οροπέδιο με ενδιάμεση ανάβαση στην κορυφή Σκούρτα.

ΩΠ: 8, ΒΔ: 3, ΥΔ: + 1700μ – 190μ.

Ομάδα Ορειβατική: Ανάβαση από τη θέση Πριόνια (1.100 μ) στο οροπέδιο των Μουσών (2.700 μ) μέσω του μονοπατιού Γομαροσταλιου.

ΩΠ: 5, ΒΔ: 3, ΥΔ: +1.600μ.

Το απόγευμα, για όσους το επιθυμούν και από τις δύο ομάδες, θα ανέβουμε στην Τούμπα και στον προφήτη Ηλία (2788μ.).
Και για τις δύο ομάδες η διανυκτέρευση θα γίνει στο καταφύγιο Γ.Αποστολίδης ή σε αντίσκηνα.

Κυριακή 18/6

Ομάδα Πεζοπορική: Διάσχιση Ζωναριών και ανάβαση μέσω Γολγοθά στην κορυφή Σχολιό (2911μ). Κατάβαση στα Πριόνια (1100μ)

ΩΠ: 8, ΒΔ: 3, ΥΔ: +423μ -1811μ.

Αν οι συνθήκες του χιονιού δε το επιτρέψουν επιστροφή από Σκούρτα και Πετρόστρουγκα στη Γκορτσιά.

Ομάδα Ορειβατική: Ανάβαση στην κορυφή Μύτικας (2.917 μ) από το λούκι με φιξαρισμένα σχοινιά. Λόγω αυξημένης ποσότητας χιονιού, η ανάβαση θα γίνει με εξοπλισμό χειμερινού βουνού. Επομένως απαραίτητη προϋπόθεση για τους συμμετέχοντες είναι να είναι απόφοιτοι σχολών ορειβασίας (δεν αρκεί σχολή αναρρίχησης) και να έχουν μαζί τους κράνος, κραμπόν, πιολέ, μποντριέ, 2 ιμάντες, 2 καραμπίνερ ασφαλείας, 2 κορδονέτα. Κατάβαση στα Πριόνια.

ΩΠ: 8, ΒΔ: 3+, ΥΔ: +270μ -1.800μ.

Αρχηγοί

Ομάδα Πεζοπορική: Φώτης Χαραλαμπόπουλος, Λάμπρος Γκαβογιάννης.

Ομάδα Ορειβατική: Ηλίας Μπερνιδάκης, Αθανάσιος Τσεκούρας.

Διευκρινήσεις

Οι θέσεις στο καταφύγιο είναι περιορισμένες. Όσοι εχουν σκηνές παρακαλούνται να τις χρησιμοποιήσουν ώστε να μεινουν θεσεις για τους συνορειβάτες που δεν διαθέτουν. Παρακαλούμε στα σχόλια να γράφετε ΣΚΗΝΗ ή ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ. Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ.

  • Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους τους συμμετέχοντες είναι η καλή φυσική κατάσταση.
  • Η συμμετοχή στις παραπάνω ομάδες δεν είναι δεσμευτική, με τον όρο της συμμόρφωσης με τις προϋποθέσεις της κάθε ομάδας. Δηλαδή μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στην Πεζοπορική το Σάββατο και στην Ορειβατική την Κυριακή, αλλά και αντίστροφα.
  • Για την συμμετοχή στην oρειβατική ομάδα θα πρέπει να το δηλώσετε στα σχόλια στην φόρμα συμμετοχής.
  • Σας ενημερώνουμε ότι για τους συμμετέχοντες στην ανάβαση του Μύτικα την Κυριακή και μόνον γι’ αυτούς απαιτείται χειμερινός εξοπλισμός και σχολή ορειβασίας. Για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες δεν απαιτούνται σχολές και χειμερινός εξοπλισμός
  • Για την διαμονή στο καταφύγιο υπάρχει επιπλέον χρέωση 13€, είναι απαραίτητα παντόφλες και σεντόνι / liner, και θα πρέπει να το δηλώσετε στα σχόλια της φόρμας συμμετοχής. Για την εξασφάλιση θέσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Η αναχώρηση του πούλμαν θα γίνει από τη γωνία Ιεράς Οδού και Τριπτολέμου, αυστηρά στις 19.00 γιατί έχουμε μεγάλο ταξίδι και πολύ πρωϊνό ξύπνημα την επόμενη ημέρα.

Κόστος συμμετοχής:

Το κόστος της εξόρμησης ανέρχεται σε 70€ για τα μέλη του ΑΟΣ και 90€ για τα μη μέλη.
Προκαταβολή: 30€

 

Ενημέρωση: Διαθεσιμότητα διαμονής μόνο σε σκηνές

Δηλώσεις συμμετοχής: Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η φόρμα είναι ατομική (δεν μπορείτε να δηλώσετε και άλλους) και δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η ανάβαση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.