Ανάβαση στην Γκιώνα – 22 & 23/04 (Μονοπάτι Καραγιάννη – Κορυφή Πυραμίδα 2510μ)

Ο ΑΟΣ διοργανώνει ανάβαση στην Γκιώνα 22 & 23/04 . Μια από τις πιο απαιτητικές αναβάσεις στα ελληνικά βουνά είναι η διαδρομή που ξεκινάει από το χωριό της Συκιάς (720μ) και καταλήγει στην κορυφή της Γκιώνας, Πυραμίδα (2510μ).

Η διαδρομή, συνολικά 6 χιλιόμετρα με 1800μ. υψομετρικής διαφοράς, μεταφράζεται σε μια μέση κλίση 30-35%, απευθύνεται σε έμπειρους ορειβάτες με κάποια ευχέρεια στο σκαρφάλωμα και πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Η διαδρομή ξεκινάει με μέτριας δυσκολίας ανάβαση για τα πρώτα 300 μέτρα μέχρι την είσοδο στην ορθοπλαγιά της Γκιώνας. Από εκεί και πέρα ξεκινάει η διαδρομή με τοπικά βράχινα περάσματα, τραβέρσες και απότομα ανεβάσματα μέχρι την τελική έξοδο στην κορυφογραμμή, λίγο πριν την κορυφή της Πυραμίδας. Σε όλη την διάρκεια της ανάβασης μας συντροφεύει υπέροχη θέα στα Βαρδούσια και τις γύρω κορυφές της ορθοπλαγιάς. Μια τελική προσπάθεια θα μας βγάλει στην πέμπτη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Από εκεί και περά μόνο κατάβαση μέσω Λαζορέματος για την επιστροφή στη Συκιά. Στη διαδρομή υπάρχει ελάχιστο χιόνι μέχρι τα 2000 μ. από εκεί και πάνω γύρω στα 10-20εκ.

Η διανυκτέρευση του Σαββάτου θα γίνει στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού με σκηνές. Κυριακή ανάβαση και επιστροφή στην Αθήνα. Υπάρχει κάποια δυνατότητα για φαγητό στην ταβέρνα του χωριού με μικρή δυνατότητα επιλογής. Για την μέρα της ανάβασης είναι απαραίτητο να υπάρχει εφοδιασμός από την Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται απαραίτητη χρήση κραμπόν πιολέ, θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση αν αλλάξει κάτι. Προτείνεται η χρήση μπατόν και πολύ ελαφρύ σακιδίου με τα απολύτως απαραίτητα. Απαραίτητα κράνος και ορειβατικό μποτάκι, όχι άκαμπτες μπότες.

Ώρες πορείας: 11 – 12

Βαθμός δυσκολίας: 6,
Υψομετρική διαφορά: +1800 / -1800

Αρχηγοί: Καϊκουσίδης Γιάνης, Μηνάς Μπακούσης

Κόστος συμμετοχής:
40€ μέλη, 50€ μη μέλη
Προκαταβολή: 10€

Αναχώρηση: Σάββατο 22/4 12:30 μ.μ. στη γωνία Ιεράς Οδού και Μεγ. Αλεξάνδρου δίπλα στο θέατρο Χυτήριο (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

Δηλώσεις συμμετοχής:

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η φόρμα δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η ανάβαση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.