Ανάβαση Ροεινό – Αϊντίνης (Μαίναλο) 19/02

Ο ΑΟΣ διοργανώνει την Κυριακή 19/02 ορειβατική εξόρμηση στο όρος Μαίναλο. Η εκκίνηση θα γίνει από το χωριό Ροεινό (1100μ) προς την κορυφή του Αϊντίνης (1.849μ).

Η διαδρομή ξεκινάει μέσα από το γραφικό χωριό του Ροεινού (παραδοσιακός οικισμός), συνεχίζει σε αγροτικό δρόμο μέχρι να μπει σε όμορφο δασικό μονοπάτι που καταλήγει στην βάση του βουνού. Από εκεί θα ακολουθήσουμε έντονα ανηφορική πορεία, σε αλπικό τοπίο, εκτός μονοπατιού σε βράχινο πεδιο μέχρι την πρώτη κορυφή. Στην συνέχεια θα συνεχίσουμε σε διάσελο με κατεύθυνση προς την κορυφή του Αϊντίνη. Η επιστροφή θα γίνει από τα ίδια.

Η κίνηση μας θα γίνει στην κορυφογραμμή του βουνού για αποφυγή των πλαγιών με μεγάλες κλίσεις και έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών απαιτεί να έχουμε μαζί μας χειμερινό εξοπλισμό, πιολέ και κραμπόν.

Απαραίτητος Εξοπλισμός:
Χειμερινός εξοπλισμός, απαραίτητα κράνος, πιολέ και κραμπόν

Υ.Δ.: 749μ
Ω.Π.: 6
Β.Δ.: 5

Αρχηγοί: Βάσια Καρανάτση, Πουλόπουλος Ιωάννης (6945477749)

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του συλλόγου: 210-3463115 , Τρίτη ως Παρασκευή 19.00-21.00.
Κόστος συμμετοχής: 20€ για τα μέλη του συλλόγου, 25€ για τα μη μέλη.

Απαιτείται προκαταβολή με κατάθεση 10€, και αποστολή του παραστατικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου: aosmountains@gmail.com

Αναχώρηση: Το πούλμαν ξεκινά από Ιερά οδό και Τριπτολέμου στις 06:30.

Πριν συμμετάσχετε σε μια ορειβατική δραστηριότητα, παρακαλούμε διαβάστε την διεθνή διακήρυξη του Τυρόλου η οποία ορίζει το πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων καθώς και την ατομική ευθύνη κάθε συμμετέχοντα. Δηλώνοντας συμμετοχή θεωρείται ότι αποδέχεστε αυτές τις βασικές αρχές και ευθύνες. H Διακήρυξη του Tyrol