Ανάβαση Καταρράκτες Τρύπης, Παρνασσός, 28/05

Την Κυριακή 28/05, ο ΑΟΣ διοργανώνει διπλή εξόρμηση στους καταρράκτες Τρύπης. Ξεκινάμε από Τιθορέα, διασχίζουμε το φαράγγι Καχάλα, περνάμε το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, και φθάνουμε στην καρδιά της χαράδρας της Βελιτσας στα Διπόταμα.

Η Ομάδα Α, συνεχίζει ανηφορικά, περνώντας έναν αγωγό νερού, μια σκάλα ύψους 20 μέτρων, και στην συνέχεια μια δύσκολη τραβέρσα όπου υπάρχει σχοινί για περισσότερη ασφάλεια, πρώτα βλέπουμε το μικρό καταρράκτη που βγαίνει από μια τρύπα στα βράχια, εξού και το όνομα, κατεβαίνουμε λίγο και φθάνουμε στον μεγάλο καταρράκτη ύψους 82 μέτρων. Επιστροφή από τα ίδια.

Ομάδα Α: μόνο για ορειβάτες που έχουν συνηθίσει την έκθεση στο κενό, ώρες πορείας 8, υψομετρική διαφορά 800 μέτρα. Aρχηγοί: Χρίστοβα Ελίτσα, Πλέγας Χάρης.

Ομάδα Β: μέχρι τα Διπόταμα, ενδείκνυται για αρχάριους, ώρες πορείας 4, υψομετρική διαφορά 400 μέτρα.
Αρχηγός: Βασιλόπουλος Γρηγόρης.

Εξοπλισμός: Σε ένα μικρό σακίδιο έχουμε αντιηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, ατομικό φαρμακείο, 2 λίτρα νερό, σνακ, αντιανεμικό, fleece, 2o t-shirt. Σε κάθε πεζοπορική διαδρομή συνίσταται να φοράτε μποτάκια.

Κόστος συμμετοχής: 20€ για τα μέλη, 25€ για τα μη μέλη.
Απαραίτητη για την κράτηση θέσης η προκαταβολή 10€ στους λογαριασμούς του συλλόγου. Εναλλακτικά αντικαταβολή στα γραφεία του συλλόγου 7-9μμ κάθε απόγευμα Τρίτη ως Παρασκευή.

Αναχώρηση: 7.00 πμ, στη γωνιά Ιεράς Οδού και Τριπτολέμου.

Δηλώσεις συμμετοχής: Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Η φόρμα είναι ατομική (δεν μπορείτε να δηλώσετε και άλλους) και δεν χρειάζεται επιβεβαίωση. Αν δεν βλέπετε πλέον την φόρμα συμμετοχής, σημαίνει ότι η ανάβαση έχει συμπληρωθεί. Μπορείτε να τηλεφωνείτε στη γραμματεία του συλλόγου την Παρασκευή 19:00-21:00 για τυχόν θέσεις από ακυρώσεις.