Ανάβαση Ύδατα Στυγός 08-09/07

Αποχαιρετούμε την ορειβατική χρονιά με μια ανάβαση 08 & 09/07 στα μυθικά Ύδατα της Στυγός.

Σάββατο
Αναχώρηση από Αθήνα με ιδιωτικά μέσα, ραντεβού στο χωριό Σόλο και από εκεί όλοι μαζί καταλήγουμε στη θέση Καστράκι, στην οποία φτάνουμε από χωματόδρομο 2 χιλιομέτρων και 6’-7’ με το αυτοκίνητο.

Ετοιμάζουμε την κατασκήνωση και φεύγουμε για μια κυκλική πεζοπορία με προορισμό τον καταρράκτη στο Μεσορούγγι με μπαινοβγάσματα στον ποταμό Κράθι (περίπου 3 ώρες και απαραίτητα δεύτερα παπούτσια γιατί θα βραχούν). Στην επιστροφή υπάρχει δυνατότητα για φαγητό σε ταβέρνα στο Σόλο. Ξεκούραζόμαστε και απολαμβάνουμε την δροσιά του δάσους η οποία το βράδυ χρειάζεται καλό υπνόσακο και ρουχισμό.

Κυριακή
Νωρίς το πρωί ξεκινάμε για την διαδρομή μας. Αρχικά, μεγάλο μέρος της διαδρομής γίνεται μέσα σε δάσος, ενώ στη συνέχεια σε πετρώδες έδαφος κάτω από τις ορθοπλαγιές της Νεραϊδόραχης, μέχρι να βγούμε στο κλασικό αλπικό τοπίο. Στη θρυλική απότομη περιοχή τα (σκουριασμένα) συρματόσχοινα έχουν πλέον φιξαριστεί με καινούρια υλικά. Η ανηφόρα πριν τα Ύδατα Στυγός κινείται σε έδαφος με χώμα και μικρές πέτρες που γλιστρούν σαν σε σάρα. Συνιστάται η χρήση μπατόν, ειδικά στην κατάβαση.

Επιστροφή στην κατασκήνωση να μαζέψουμε τον εξοπλισμό μας και αναχώρηση για Αθήνα. Στην επιστροφή υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο στις παραλίες που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας και φαγητό.

Κόστος συμμετοχής: (εκτός των εξόδων μεταφοράς και φαγητού) 10 ευρώ.

Ώρες πορείας: 6-7
Βαθμός δυσκολίας: 2,
Υψομετρική διαφορά: +900 / -900

Αρχηγοί: Καϊκουσίδης Γιάννης, Παντελής Γεωργοστάθης

Δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλεφωνικά στην γραμματεία.  Δευτέρα – Παρασκευή 19:00-21:00.