Γραμμένη Οξυά 6-7/11/21

Ανάβαση από το καταφύγιο της Οξυάς, μέσω της κορυφογραμμής , στα αλπικά λιβάδια του βουνού (το νοτιότερο δάσος Οξυάς στην Ευρώπη) και στην κορυφή Σαράνταινα (1.923μ).

Αναχώρηση Σάββατο από την Αθήνα ώρα 7:00 από την πλατεία Αγ. Θεοδώρων για το χωριό Γαρδίκι. Κοντινή διαδρομή στο δάσος της Οξυάς.  Διανυκτέρευση σε σκηνές ή όποιος/α επιθυμεί σε ξενώνα στο χωριό ( λεπτομέρειες στην γραμματεία του συλλόγου).

Την Κυριακή μετάβαση στο καταφύγιο της Γραμμένης  Οξυάς(1.740μ). Ανάβαση στην Σαράνταινα (1.923μ) απο το μονοπάτι που διασχίζει την κορυφογραμμή και επιστροφή.

Ω.Π. 6, Υ.Δ. 350, Μήκος 4,8χλμ. Β.Δ.1+

Αναλόγως των ειδικών καιρικών συνθηκών (ισχυρών ανέμων που μπορεί να επικρατούν στην περιοχή), ενδέχεται το πρόγραμμα να τροποποιηθεί.

Κόστος συμμετοχής με το λεωφορείο (εκτός κόστους ξενώνα) 45€μέλη & 55€ μη μέλη.

 Κρατήσεις τηλεφωνικά, μόνο στη γραμματεία: 6938707480, καθημερινές 7-9μμ.

Η συμμετοχη με Ι.Χ. θα είναι επιτρεπτή μόνο κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία και τους αρχηγούς, με κόστος 15€ μέλη & 20€ μη μέλη.

Η μετάβαση και επιστροφή θα πραγματοποιηθούν με τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ορίζονται από τις Αρχές, για τον COVID-19. Σύμφωνα με πρόσφατη ΚΥΑ (25/10) απαραίτητο για την είσοδο σε τουριστικό  πούλμαν είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έγκυρο rapid test. Στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Αρχηγοί

Χαραλαμπόπουλος Φώτης – Πλέγας Χάρης – Λαφογιάννης Χρήστος.