26 – 27 -28/10 Δυτικα Άγραφα Φτερη 2127μ Μπαλντενήσι 2030μ

Τα Άγραφα, η πιο παρθένα περιοχή της Ελλάδος, κινδυνεύουν από τον βιασμό των ανεμογεννητριών.
Η Φτέρη, ίσως η δυσκολότερη κορυφή των Αγράφων καθώς και το Μπαλντενήσι βρίσκονται στην άγρια κ απομονωμένη πλευρά των Δυτικών Αγράφων. Σπάνια τις επισκέπτονται μεγάλες ομάδες. Στόχος της ανάβασης είναι
Να γνωρίσουμε αυτόν τον τόπο και αυτά τα βουνά.
Και αν τα γνωρίσουμε θα τα αγαπήσουμε
Και αν τα αγαπήσουμε θα υπάρχει ελπίδα….

Αναχώρηση Παρασκευή βράδυ στις 22.00 από τα γραφεία του συλλόγου για το Λιθοχώρι Ευρυτανίας. Επιστροφή αργά την Δευτέρα.
Η διαδρομή είναι διάσχιση με τελικό προορισμό τα Επινιανά. Ανάβαση στη Φτέρη από το διάσελο της Πρατίνας και τη νότια κόψη. Κατάβαση από τη βόρεια κόψη κ διανυκτέρευση στον οικισμό Παλούκια. Την άλλη μέρα ανάβαση στο Μπαλντενήσι από την νοτιοανατολική κόψη και επιστροφή από την ίδια. Ανάλογα τον χρόνο και την αντοχή της ομάδας θα γίνει και το μονοπάτι του Ασπρορέματος .
Η διαδρομή έχει κάποια εκτεθειμένα περάσματα μέχρι ΙΙ βαθμού και μεγάλο ανάπτυγμα.
Παρά την δυσκολία της, η ανάβαση απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν αρκει να έχουν μια στοιχειώδη φυσική κατάσταση και να έχουν ξανακινηθεί στο βουνό εκτός μονοπατιών. Ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει περισσότερα από όσα πιστεύει…. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα να παρακαμφθούν κάποια κομμάτια της διάσχισης από κάποια ομάδα.
ΥΔ Πάνω από 2000μ
Ώρες πορείας 3 μέρες
Απαραίτητος εξοπλισμός
Υπόστρωμα
Υπνόσακος
Μπίβισακ ή σκουπιδοσακούλα
Αλουμινοκουβέρτα
Ρουχισμό βουνού
Φαγητό κ σνακ για τρείς μέρες
Νερό 3 λίτρα (Ισοτονικό + ταμπλέτες για τα επόμενα νερα)

Υπεύθυνοι ανάβασης
Κώστας Μουγκολιάς, Λευτερης Καραχάλιος
Δηλώσεις Συμμετοχής
https://forms.gle/c1FVHfqMcTfxw9cP9
Επειδή θα χρησιμοποιηθεί πούλμαν για την μετακίνηση μας λόγω διάσχισης το κόστος των συμμετεχόντων θα είναι λίγο υψηλότερο από ότι στις συνηθισμένες αναβάσεις του συλλόγου.