22-24/6 Τριήμερο Αγ.Πνεύματος (Διάσχιση Ανατ.Τύμφης-Τσούκα Ρόσα)

Το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος, πάμε με τον ΑΟΣ, στα Ζαγοροχώρια, για να εξερευνήσουμε μαζί το μαγικό ανάγλυφο της Ηπείρου!

Πρόγραμμα


ΟΜΑΔΑ Α

Σάββατο:
Αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια. Επίσκεψη στη μονή Ρογκοβού κι από εκεί μισάωρη κατάβαση στο μοναδικής ομορφιάς φαράγγι “Βικάκι”. Δυνατότητα μπάνιου στα κρυστάλλινα νερά κάτω από το παλιογέφυρο. Μετάβαση στο Τσεπέλοβο. Περιήγηση στα σοκάκια και τα καφενεία του γραφικού χωριού, με τη μοναδική πετρόκτιστη αρχιτεκτονική. Φαγητό και διανυκτέρευση σε σκηνές ή δωμάτια. (Τα δωμάτια κλείνονται απευθείας από τους ενδιαφερόμενους)
Κυριακή:
Αναχώρηση στις 09:00 και ανάβαση της σκάλας Τσεπέλοβου με κατεύθυνση Βραδέτο. Πριν το Βραδέτο παράκαμψη προς τη θέση Μπελόη με τη μοναδική θέα στο φαράγγι του Βίκου. Άφιξη στο Βραδέτο και στάση εκεί. Κατάβαση της σκάλας Βραδέτου (1100 σκαλιά) και περιήγηση στα σοκάκια και τα καφενεία του Καπέσοβου. Επιστροφή με το πούλμαν στο Τσεπέλοβο. (Ω.Π. 6-7, Υ.Δ.600μ., Β.Δ.2)
 Δευτέρα:
Αναχώρηση για τις σαρακατσάνικες στάνες. Επίσκεψη στο υπαίθριο λαογραφικό μουσείο Σαρακατσάνων στη θέση “Γυφτόκαμπος”. Συνέχεια για Ηλιοχώρι και μισάωρη κατάβαση στον μοναδικής ομορφιάς καταρράκτη 25μ. “Balta di Stringa”. Δυνατότητα μπάνιου εκεί. Μετάβαση στο Βρυσοχώρι κι επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγοί: Χρήστος Λαφογιάννης, Φώτης Χαραλαμπόπουλος

ΟΜΑΔΑ Β
(Διάσχιση Ανατολικής Τύμφης & Τσούκα Ρόσα)
Σάββατο:
Κοινό πρόγραμμα με ομάδα Α. Μετάβαση στο Σκαμνέλι για διανυκτέρευση σε σκηνές.
Κυριακή:
Αναχώρηση στις 06:00 από το Σκαμνέλι για κάτω Τσούκα και Τσούκα Ρόσα, συνέχεια πορείας για τη θέση Μεγάλα Λιθάρια και τη βρύση Γκούρας, όπου και διανυκτέρευση σε σκηνές.
Δευτέρα:
Αναχώρηση από τη Γκούρα με πορεία προς στάνη Κατσάνου, Νεραϊδόβρυση και κατάληξη στο Βρυσοχώρι.
Απαραίτητος ο πλήρης κατασκηνωτικός εξοπλισμός (για διανυκτέρευση στα 2000μ.) και η καλή φυσική κατάσταση.
(Υ.Δ.:900 μ. -800μ. , Ω.Π. 6+8 Β.Δ.4)
Αρχηγοί: Χρήστος Παπάζογλου, Γιάννης Παππάς

Αναχώρηση: Σάββατο πρωί στις 7:00 από Ιερά Οδό και Μ.Αλεξάνδρου στον Κεραμεικό.