Μια αλλιώτικη Πρωτοχρονιά για τον ΑΟΣ

Σας έλειψαν τα βουνά; Και σε μας! Πάρα πολύ!

Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη. Σημαδεύτηκε από την πανδημία που στοίχισε τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας. Οι ήρωες της χρονιάς δεν ήταν ορειβάτες και αναρριχητές αλλά οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο δημόσιο σύστημα υγείας που δίνουν μια τιτάνια μάχη, υπό το βάρος μεγάλων ελλείψεων και αντίξοων συνθηκών. Τους ευχαριστούμε!

Ορειβατικά επίσης δεν ήταν μια καλή χρονιά. Το πρόγραμμα των αναβάσεων μας ακυρώθηκε εκ των πραγμάτων, ο σύλλογος έμεινε τον μισό χρόνο υποχρεωτικά κλειστός και αντιμετωπίζει λόγω αυτού σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Απευθυνθήκαμε στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για έκτακτη ενίσχυση. Ευχαριστούμε θερμά όσους το έκαναν ή σκοπεύουν να το κάνουν.

Τη χρονιά που πέρασε η απειλή της ανεξέλεγκτης καταστροφής των βουνών από βιομηχανικές αιολικές εγκαταστάσεις, εντάθηκε. Σε αρκετές περιπτώσεις έγινε πράξη, είναι γεγονός. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις αλλά και με δικαστικά μέσα, για την αποτροπή της καταστροφής των βουνών. Είναι χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές να παραδώσουμε τα βουνά και τη φύση μας όσο το δυνατόν ανέγγιχτα. Δεν θα μας συγχωρηθεί η ολιγωρία και ο στρουθοκαμηλισμός.

Δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να σας πούμε πότε θα μπορέσουμε να βρεθούμε πάλι στα βουνά, πότε θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσει ο σύλλογος και οι σχολές του για τις οποίες μας ρωτάτε πάρα πολλοί. Κανείς αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει πότε θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ελπίζουμε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων αυτό θα γίνει την Άνοιξη. Μέχρι τότε σας ευχόμαστε καλή χρονιά, να μείνετε υγιείς, καλές βόλτες στην Πάρνηθα και τον Υμηττό, στα βουνά της περιφέρειας σας οι φίλοι απ’ όλη την Ελλάδα, καλά και ασφαλή σκαρφαλώματα στα βράχια της Αττικής. Καλή αντάμωση στα βουνά και καλή αντάμωση με τα βουνά!

Το ΔΣ του ΑΟΣ

Χρήστος Λαφογιάννης

Γιάννης Δερμεντζόγλου

Φώτης Χαραλαμπόπουλος

Γιάννης Καϊκουσίδης

Γρηγόρης Βασιλόπουλος

Πέτρος Φύτρος

Μιχάλης Γαροφαλάκης

Χάρης Πλέγας

Ελίτσα Χρίστοβα

Φωτογραφία: Άγραφα από τον Δημήτρη Γκότση