Λίμνη Δόξα – Διάσελο Κυνηγού – Ντουρντουβάνα: 6/6/2021

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 Ιουνίου

 

Λίμνη Δόξα – Διάσελο Κυνηγού – Ντουρντουβάνα

 

Η ειδυλλιακή Λίμνη Δόξα, μια μικρή τεχνητή λίμνη με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, δημιουργήθηκε πριν 30 χρόνια με την κατασκευή φράγματος στο οροπέδιο του Φενεού Κορινθίας στα 900μ υψόμετρο. Είναι ένας μοναδικός υδροβιότοπος, περιτριγυρισμένος από δάσος με πλατάνια, πεύκα, έλατα, κέδρους και καστανιές και δίνει στον επισκέπτη πολλές εναλλακτικές επιλογές: επίσκεψη στο γραφικό “νησάκι” του Αγίου Φανουρίου, όπου στο βυθό της λίμνης διακρίνονται τα ερείπια παλαιού μοναστηριού και το εικονοστάσι του Άη Γιώργη, επίσκεψη στο νέο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, ένα επιβλητικό κτίσμα του 17ου αιώνα, με το αρχονταρίκι που βλέπει στη λίμνη, ή μπάνιο στα νερά της λίμνης πλάι στις γαλάζιες καραβίδες…

Από τη δυτική πλευρά της λίμνης στα 900 μ υψόμετρο, ξεκινάει και ένα από τα ομορφότερα και άρτια σηματοδοτημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου σε ελατόφυτη πλαγιά που φτάνει μέχρι την κορυφή του όρους Πεντέλεια ή Ντουρντουβάνα, με την κορυφή Τριανταφυλλιά στα 2.109μ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής έχουμε εντυπωσιακή θέα της Λίμνης και του οροπεδίου Φενεού. Κρατώντας ανοδική πορεία προς τα δυτικά και σε υψόμετρο 1.500μ φτάνουμε στο περίφημο Διάσελο του Κυνηγού που ενώνει τη Ντουρντουβάνα με την οροσειρά του Χελμού. Στα 2.000μ υψόμετρο φτάνουμε στο διάσελο ανάμεσα στις δυο κορφές της Ντουρντουβάνας, τη μια στα 2.078μ και την άλλη στα 2.109μ. Η θέα από την κορυφογραμμή είναι μαγευτική προς όλες τις κορφές της βόρειας και κεντρικής Πελοποννήσου.

 

Α Ομάδα: Ανάβαση στην κορυφή Τριανταφυλλιά

Ώρες πορείας: 8-9 / Βαθμός δυσκολίας 3

 

Β Ομάδα: Ανάβαση μέχρι το Διάσελο του Κυνηγού

Ώρες πορείας: 4-5 / Βαθμός δυσκολίας 1

Υπάρχει δυνατότητα για όσους επιθυμούν να μείνουν στη Λίμνη και να πραγματοποιήσουν πικ – νικ και πεζοπορία γύρω από αυτήν.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την πολιτεία και τις υγειονομικές αρχές μέτρα για την προφύλαξη όλων μας από το κορωνοϊό (COVID-19). Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και με Ι.Χ.

Κόστος: Μέλη=20 ευρώ, Μή μέλη=25 ευρώ, Ι.Χ.=10 ευρώ

Αρχηγοί: Γιάννης Καϊκουσίδης, Έφη Τριανταφυλλίδου

Κρατήσεις  στο 6938707480 (καθημερινές 7-9μμ)