Διάσχιση Τυμφρηστού (Βελούχι) 9-10/10

Αναχώρηση 7πμ Σαββάτου απο την πλατεία Αγ. Θεοδώρων.

Σάββατο πρωί μπαίνουμε στο βουνό από τον Αγ. Αθανάσιο (1430) Α και Β ομάδα  μαζί. Φτάνουμε στην κορυφή Συμπεθεριακό (1877) και καταλήγουμε στο καταφύγιο Βελουχίου (1850) , όπου και διανυκτερεύουμε στο καταφύγιο, ή σε σκηνές. Παρακαλούμε σημειώστε ότι το πούλμαν θα μεταφέρει τις σκηνές και τα αλλα πράγματα μέχρι το καταφύγιο. Δεν χρειάζεται να κουβαληθούν μέχρι εκεί.

Την Κυριακή, ξεκινούν πάλι οι ομάδες Α και Β μαζί ανεβαίνουμε στην Ψηλή Κορυφή (2314), και η ομάδα Α επιστρέφει στο καταφύγιο, απ΄ όπου θα την παραλάβει το πούλμαν.

Η ομάδα Β συνεχίζει για Κουμπί (1877) και κατεβαίνει Αγ. Απόστολους (1360) όπου θα την παραλάβει το πούλμαν. Απαραίτητος εξοπλισμός: Ρουχισμός βουνού, σνακ για 2 ημέρες, νερό. Για την ομάδα Β απαιτείται και κράνος.

Ω.Π : 1η ημέρα Α και Β ομάδα 6 ώρες.2η ημέρα Α ομάδα 3 ώρες.  Β ομάδα 6 ώρες. Για την ομάδα Β θα υπάρχουν περάσματα μέχρι ΙΙ βαθμού δυσκολίας τα οποία θα γίνουν ανασφάλιστα, οπότε είναι απαραίτητη η άνετη κίνηση σε εκτεθειμένο πεδίο.

Υ.Δ:  1η ημέρα Α+Β ομάδα  677 μ ανάβαση, 205 μ κατάβαση.         2η ημέρα Α ομάδα 463 μ.        Β ομάδα  650 μ ανάβαση  1130 μ κατάβαση.

Β.Δ :1η ημέρα Α+Β  ομάδα  Β.Δ  2         2η ημέρα  Α ομάδα Β.Δ  1.      Β ομάδα Β.Δ  3

Αρχηγοί: Αλυγιζάκη Έλσα, Δελή Χαρά για την ομάδα Β. Λαφογιάννης Χρήστος για την ομάδα Α.

Κόστος: 40 ευρω για τα μέλη 50 για τα μή μέλη. Κρατήσεις  μονο τηλεφωνικά στη Γραμματεία στο 6938707480. Καθημερινές 7-9μμ. Οι κρατήσεις θεωρούνται έγκυρες μόνο μετά απο την καταθεση προκαταβολής 20 ευρώ στους λογαριασμούς του συλλόγου το αργότερο μέχρι την Πέμπτη το βράδυ.

Στα τουριστικά πούλμαν που ναυλώνονται από τον ΑΟΣ τηρούνται τα υποχρεωτικά μετρα για τον covid που προβλέπει η Πολιτεία: Πληρότητα έως 85% και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ο ΑΟΣ συνιστά στους συμμετέχοντες στις εξορμήσεις του να κάνουν προηγουμένως rapid test ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας γι όλους.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψιν ότι  στο καταφύγιο για ύπνο και φαγητό εισέρχονται μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (Όχι PCR ή rapid). Όσοι δεν διαθέτουν θα πρεπει να έχουν σκηνή μαζί τους για τη διανυκτέρευση και τις απαραίτητες προμήθειες φαγητού. Παρακαλούμε όποιος δηλώνει συμμετοχή να δηλώνει στη Γραμματεία αν επιθυμεί να διανυκτερεύσει στο καταφύγιο ή σε σκηνή. Οι θέσεις στο καταφύγιο είναι περιορισμένες (15). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας απο τη Γραμματεία. Επειδή οι θέσεις στο καταφύγιο είναι λίγες, ο ΑΟΣ παρακαλεί τα παλαιότερα μέλη του που διαθέτουν κατασκηνωτικό εξοπλισμό να παραχωρήσουν τη θέση τους στο καταφύγιο σε πρόσφατους φίλους του συλλόγου και αρχάριους που δεν έχουν σκηνές.