Όλυμπος 9-10-11/7

Όλυμπος
Η στιγμή που όλοι περιμέναμε ήρθε. Ανάβαση στον Όλυμπο, μια μοναδική εμπειρία στη ζωή ενός πεζοπόρου. Αναχωρούμε από Αθήνα την Παρασκευή το απόγευμα και μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι φτάνουμε στο Λιτόχωρο για διανυκτέρευση στην παραλία σε ξαπλώστρες ή σκηνές. Το Σάββατο το πρωί, ξεκινάμε αρχικά για τη θέση Γκορτσιά από όπου θα ξεκινήσει η Α Ομάδα για τη διαδρομή που περνάει από το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, μετά από τον Λαιμό, για να καταλήξει στο οροπέδιο των Μουσών. Το πούλμαν συνεχίζει για τη θέση Πριόνια, όπου η Β Ομάδα θα πραγματοποιήσει ανάβαση μέσω του μονοπατιού Γομαροστάλι. Ένας συντομότερος δρόμος για το οροπέδιο που ξεκινάει σε πυκνό δάσος, περνάει διαδοχικά από 3 θέσεις όπου παλιότερα σταυλίζοταν τα μουλάρια που κατέβαζαν ξύλα στα Πριόνια. Η θέα προς τις γύρω κορυφές είναι μοναδική, ενώ πίσω μας η παραλία της Κατερίνης με θέα ως εκεί που φτάνει το μάτι. Η επίπονη ανηφόρα φτάνει σε σημείο με βράχινη κόψη, πρόσφατα εξοπλισμένη με συρματόσχοινα, πριν καταλήξει στο οροπέδιο των Μουσών όπου θα συναντήσουμε την άλλη ομάδα. Διανυκτέρευση στο οροπέδιο μόνο με σκηνές, τα καταφύγια δεν έχουν διαθέσιμα κρεβάτια έχουν όμως τη δυνατότητα για φαγητό και νερό.
Κυριακή πρωί ανάβαση σε κοντινές κορυφές (θα υπάρξει τοπικά αξιολόγηση των συνθηκών και του δυναμικού της ομάδας). Κατάβαση προς τα Πριόνια μέσω του καταφυγίου Αγαπητός. Χαμηλότερα θα περάσουμε από το πιό εντυπωσιακό δάσος του Ολύμπου με έλατα, πεύκα, οξιές, για να καταλήξουμε στην εξαιρετική ταβέρνα στα Πριόνια για φαγητό. Επιστροφή στην Αθήνα, μετά από μια δροσιστική βουτιά στα παγωμένα νερά του Ενιπέα για τους τολμηρούς.
Φροντίζουμε την αντηλιακή μας προστασία με κρέμες και καπέλα. Συνιστάται η χρήση συμπληρωματικών ηλεκτρολυτών πριν και μετά την πεζοπορία, ειδικά για την Β Ομάδα.

Ομάδα Α. Ώρες πορείας 7-8, ΥΔ 1600μ.
Αρχηγοί. Βανέσσα Αρχοντίδου, Χάρης Πλέγας

Ομάδα Β. Ώρες πορείας 6-7, ΥΔ 1600μ.
Αρχηγοί. Καικουσίδης Γιάννης, Δημήτρης Λαφογιάννης
Τηλέφωνο για κρατήσεις 6938707480 καθημερινές 7-9μμ.
Κόστος: €60 για τα μέλη, €75 για τα μη μέλη.
Αναχώρηση Παρασκευή 9/7 18:00 από την πλατεία Αγ.Θεοδώρων

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής με το λεωφορείο.