ταυγετος

Ταύγετος 11-12/12

Ο Ταΰγετος , δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ανεβαίνουμε στην υψηλότερη κορυφή του Μοριά (2.404 μ.) μέσω μιας υπέροχης διαδρομής που διασχίζει έλατα και μαυρόπευκα.  Επιβλητικός και μεγαλοπρεπής, ο Ταΰγετος, πήρε το όνομά του από την πανέμορφη νύμφη  Ταϋγέτη, μία από τις Ατλαντίδες, που -από την ντροπή της που την βίασε ο Δίας- έβαλε τέλος στη ζωή της, πέφτοντας από έναν γκρεμό του βουνού. Όμορφα χωριά, πανέμορφα μονοπάτια, εύφορες κοιλάδες, απότομες κορφές, φαράγγια και χαράδρες που καταλήγουν στη θάλασσα. Όταν σταθείς στην κορυφή της Πυραμίδας, η πανοραμική θέα του βουνού σε αποζημιώνει. Όπως λέει κι ο ποιητής, Κώστας Ουράνης: «Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα υπήρχε βουνό με τέτοιο χαρακτήρα, τέτοιαν ατομικότητα. Η εικόνα του ήταν άφθαστα μεγαλοπρεπής. Παρουσιάζεται στηριγμένος σε τεράστιες συμπαγείς πλαγιές, παρόμοιες με στηρίγματα τειχών, χρώματος μοβ και μολυβένιου και οι κορφές του, που έχουν σχήματα πυραμίδων, ξεκόβονται στο γαλάζιο ουρανό κατακάθαρα και σκληρά. Ο Ταΰγετος σηκώνεται ανεμπόδιστος, ίσιος, ωραίος και δυνατός –με μια περήφανη ανάταση– ίσαμε το ύψος των χιονοσκεπασμένων κορυφών του. Καθώς εμφανίζεται έτσι δεν δίνει μόνο μια εντύπωση μεγαλείου, αλλά και μια βαθιά συγκίνηση» Ο Ταΰγετος μας περιμένει!

Σάββατο: Αναχώρηση στις 7πμ από την πλατεία Αγ. Θεοδώρων. Ανάβαση από τις πηγές Μαγγανιάρη στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο και σε σκηνές. Ω.Π. 2 / Β.Δ.1/Υ.Δ. 550μ. Κυριακή: Ανάβαση στην κορυφή Προφήτης Ηλίας (2407μ). Απαραίτητα για την κορυφή κραμπόν-πιολέ. Ω.Π.6 /Β.Δ. 5./Υ.Δ. 850μ. Αρχηγοί: Γιάννης Παππάς, Κωνσταντίνος Σταθόπουλος.

Κρατήσεις μόνο τηλεφωνικά, στη γραμματεία: 6938707480, καθημερινές 7-9μμ.

Κόστος: 40 ευρώ για τα μέλη, 50 για τα μη μέλη. (Δεν συμπεριλαμβάνεται η διανυκτέρευση και η διατροφή στο καταφύγιο)

Συμμετοχή με ΙΧ μόνο κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία. Κόστος συμμετοχής με ΙΧ: 20 ευρώ.

Η μετάβαση και επιστροφή θα πραγματοποιηθούν με τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ορίζονται από τις Αρχές, για τον COVID-19.
Σύμφωνα με πρόσφατη ΚΥΑ (25/10) απαραίτητο για την είσοδο σε τουριστικό πούλμαν είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή έγκυρο rapid test.
Στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.