Το πεδίο ανοίχτηκε το 2023 από τον ΑΟΣ στη μνήμη της εκπαιδεύτριας αναρρίχησης και μέλους του συλλόγου, Βασούλας Νιμπή. Οι διαδρομές ανοίχτηκαν και ασφαλίστηκαν από τον Κώστα Λαφογιάννη, με τη συμβολή πολλών μελών του ΑΟΣ. Το πεδίο έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα με 25 διαδρομές από 5a εως 6b. Tα ρελέ ειναι κλειστού τύπου με μεγάλους κρίκους που διευκολύνουν τους χειρισμούς. Ο βράχος είναι γκρίζος ασβεστόλιθος, καλής ποιότητας. Ο προσανατολισμός του πεδίου είναι βορινός και ιδανική εποχή για σκαρφάλωμα είναι Ανοιξη-Φθινόπωρο. Τους καλοκαιρινούς μήνες το πεδίο υπόκειται στους περιορισμούς κυκλοφορίας όταν υπάρχει επίπεδο επιφυλακής για πυρκαγιές, επιπέδου 4 και 5.

Βαθμολογίες: (από αριστερά προς τα δεξιά του πεδίου)

1) Άρτεμις 5c+

2) Ίωνας 5b+

3) Ζευς 6a

4) Όμηρος trad VI-

5) Αλκίνοος 6b

6) Αθηνά 6a

7) Αρήτη 6a+

8) Σκύλα 5c+ (ίδιο ρελέ με Αρήτη)

9) Μνηστήρες 5c

10) Πολύφημος 5b+

11) Λαέρτης 5b+

12) Καλυψώ 5a

13) Οδυσσέας 5b

14) Άργος 5c

15) Χάρυβδη  5c+

16) Πηνελόπη 5b

17) Μέντωρ 5b+

18) Σειρήνες 5b

19) Ιθάκη 5b+

20) Τηλέμαχος 5b+

21) Ναυσικά 5b+

22) Πολύμνια 5b

23) Κιρκη 5c+

24) Αντίνοος 6a

25) Βρισηίδα trad VI

 

Πρόσβαση: Από το Κορωπί, μετά τη μπάρα της πυροφύλαξης παίρνετε τον χωματόδρομο που στρίβει αριστερά (δευτερη μπάρα-ανοιχτή όλο τον χρόνο εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες τις ημερες επιφυλάκής. Εναλλακτικά, συνεχίζετε ευθεία στον δασικό και καταλήγετε στο σημείο που ξεκινά το μονοπάτι αφου πρώτα περάσετε από το πεδίο Σέσι. Με εξαίρεση προηγούμενες κακοκαιρίες, οι δασικοί ειναι βατοί και απο χαμηλά αυτοκίνητα με λίγη προσοχή πάντα.

Προσοχή: Οπως σε κάθε νέο πεδίο ενδέχεται να υπάρχουν σαθρά τμήματα βράχου. Κατά τη συνεχή διαδικασία ελέγχου και απομάκρυνσης σαθρών, ενδέχεται κάποιες ασφάλειες να αλλάξουν θέση, η να λείπουν προσωρινά. Παρακαλούμε ελέγχετε κάθε διαδρομή, πριν μπείτε σε αυτή.

Σημείωση: Η αναρρίχηση είναι σπόρ που ενέχει αντικειμενικούς κινδύνους και ο κάθε αναρριχητής αναλάμβάνει την ευθύνη του εαυτού του σε οποιοδόποτε πεδίο και αν βρίσκεται.