Όλυμπος 5-6-7/3 (Tριήμερο Καθ. Δευτέρας)

Σάββατο πρωί: Αναχώρηση από την πλατεία Αγίων Θεοδώρων στις 8:00 για το Λιτόχωρο Πιερίας.

Α ομάδα:

Διαμονή και διανυκτέρευση στο καταφύγιο “Μπουντόλας. Δυνατότητα πεζοπορίας στην γύρω περιοχή.
Κυριακή πρωί: Αναχώρηση με όλο τον εξοπλισμό για τη θέση “Γκορτσιά”, στη συνέχεια ακολουθούμε το μονοπάτι για το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, κατευθυνόμαστε προς τα “Σκούρτα”, περνάμε τον “Λαιμό” με τη μοναδική θέα προς τις κορυφές του Ολύμπου αλλά και προς τη θάλασσα. Θα ανέβουμε το “Πέρασμα του Γιόσου” για να φτάσουμε στο οροπέδιο των “Μουσών”. Στο οροπέδιο θα περπατήσουμε μέχρι το καταφύγιο Αποστολίδη όπου θα γίνει η διανυκτέρευση.
Δευτέρα πρωί: Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, στον Μύτικα, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες (μόνο για απόφοιτους σχολών χειμερινού βουνού) και επιστροφή από την διαδρομή της προηγούμενης μέρας μέχρι την “Γκορτσιά” όπου θα μας περιμένει το πούλμαν. Συνάντηση με την άλλη ομάδα και επιστροφή στην Αθήνα.

Εξοπλισμός χειμερινού βουνού (κραμπόν-πιολέ), επιπλέον κράνος, μποντριέ, 2 κορδονέτα, 3 ιμάντες, 3 καραμπίνερ ασφαλείας, προαιρετικά δεύτερο πιολέ.
Κόστος διαμονής: Καταφύγιο Αποστολίδης 40 ευρώ (περιλαμβάνει διαμονή, φαγητό, πρωινό), Καταφύγιο Μπουντόλας 18 ευρώ (διαμονή) υπάρχει δυνατότητα και για φαγητό με έξτρα χρέωση.

Αρχηγοί: Καϊκουσίδης Γιάννης, Πλέγας Χάρης. Βαθμός Δυσκολίας 6 και για την ομάδα του Μύτικα 6+

Β ομάδα:

Διαμονή και διανυκτέρευση στον ξενώνα Summit Zero στην παραλία Λιτοχώρου.
Κυριακή πρωί: Πεζοπορία στο πανέμορφο φαράγγι του Ενιπέα με τους μικρούς καταρράκτες, επίσκεψη στην εμβληματική Μονή Αγίου Διονυσίου. Φαγητό σε ταβέρνες στα Πριόνια ή στο Λιτόχωρο.
Δευτέρα πρωί: Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου. Περιήγηση στον παλιό παραδοσιακό οικισμό στο Λιτόχωρο και εξερεύνηση στο πευκόφυτο οργανωμένο πάρκο “Κατούνια” στην είσοδο της πόλης. Φαγητό στο Λιτόχωρο, το απόγευμα συνάντηση με την άλλη ομάδα και επιστροφή στην Αθήνα.
Κόστος διαμονής: Ξενώνας Summit Zero 13 ευρώ/ημέρα

Αρχηγός Λαφογιάννης Χρήστος. Βαθμός δυσκολίας 1

Κόστος πούλμαν: 60 ευρώ μέλη / 75 ευρώ μη μέλη

Δηλώσεις συμμετοχής μόνο τηλεφωνικά στην γραμματεία του συλλόγου 7μμ.- 9μμ. 6938707480, κρατήσεις θέσεων με προκαταβολή 20 ευρώ στους λογαριασμούς του συλλόγου.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν θα ανακοινωθεί νέος προορισμός.