Όλυμπος-Γομαρόσταλος- Πετρόστρουγκα 2-4/10

Δύο διαδρομές, η κλασσική πεζοπορική από Πετρόστρουγκα-Λαιμό και για τους έμπειρους και δυνατούς η τεχνική από Γομαρόσταλο.

Ομάδα Α- Γομαρόσταλος-Μύτικας

Αναχώρηση από Αθήνα Παρασκευή απόγευμα. Διανυκτέρευση στην παραλία Λιτοχώρου σε σημείο με ξαπλώστρες ή σκηνές. Σάββατο πρωί αναχώρηση για τη θέση Πριόνια (1100μ.), ανασύνταξη και ξεκίνημα της ανάβασης από το μονοπάτι του Γομαρόσταλου. Το μονοπάτι κινείται σε σκιερό ελατόδασος με έντονη ανηφορική κλίση (30-35%) μέχρι τα 1700μ. Σιγά-σιγά περνάμε σε υποαλπικό πεδίο όπου τα βράχια αγριεύουν αλλά μας αποζημειώνει η εντυπωσιακή θέα. Πίσω μας η θάλασσα δεξιά Σκούρτα και Λαιμός αριστερά η κοιλάδα του Ενιπέα και οι Ανατολικές κορυφές του Ολύμπου. Στα τελευταία 100μ. ένα σύντομο άλλα έντονο αναρριχητικό πέρασμα με καλοασφαλισμένα συρματόσχοινα και σχοινιά λίγο πριν την κορυφή Καλάγια και τελικό προοροσμό της μέρας το οροπέδιο των Μουσών. Διανυκτέρευση σε σκηνές ή στα καταφύγια με προσωπική κράτηση.

Ενημερώνουμε τους συμμετέχοντες στην ανάβαση του Ολύμπου, στο κομμάτι του Γομαρόσταλου ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον παρακάτω εξοπλισμό: Κράνος, μποντριέ (ζώνη αναρρίχησης), 4 ιμάντες (60 ή 80εκ.), 2 καραμπίνερ ασφαλείας.

Υ.Δ. 1620μ Ω.Π. 6  Β.Δ. 4

Κυριακή πρωί, ανάβαση στον Μύτικα για όσους το επιθυμούν απο την α’ ομαδα. Η μοναδική εμπειρία σκαρφαλώματος στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, ένα προσωπικό στοίχημα, μία αξέχαστη στιγμή για όλους. Κατάβαση από το λούκι, συνάντηση με την άλλη ομάδα και 1800μ. κατάβαση μέχρι τη θέση Πριόνια, πριν βουτήξουμε τα κουρασμένα μας πόδια στα παγωμένα νερά του Ενιππέα. Φαγητό εάν υπάρχει χρόνος και επιστροφή στην Αθήνα.

Υ.Δ. +200 -1800 Ω.Π. 8-9 Β.Δ. 4

Αρχηγοί:  Καϊκουσίδης Γιάννης.

Κόστος συμμετοχής 55 ευρώ για τα μέλη, 65 ευρώ για τα μή μέλη. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο πούλμαν.

Ομάδα Β – ΑΝΑΒΑΣΗ – Γνωριμία με τον Ολυμπο.

Αναχώρηση την Παρασκευή 25/09/20 ώρα 19:00μμ από τα γραφεία του Συλλόγου για το Λιτόχωρο όπου θα γίνει διανυκτέρευση στην παραλία. Σάββατο πρωί μετάβαση με το πούλμαν στην θέση Διασταύρωση-Γκορτσιά (1.097μ)  από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση για το οροπέδιο. Σε περίπου 3 ώρες φθάνοντας στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας (1.929 μ.) θα γίνει ένα καλό διάλειμμα για ξεκούραση. Η ανάβαση θα συνεχιστεί με προορισμό μετά από 3,5 ώρες το οροπεδιο των Μουσών (2650μ), όπου θα γίνει η διανυκτέρευση σε σκηνές. (Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον covid-19 δεν κατέστη δυνατόν να κλειστούν ομαδικες κρατήσεις στα καταφύγια. Εάν καποιος/α καταφέρει ατομικά να κλείσει θέση στα καταφύγια του οροπεδίου μπορεί να το κάνει). Για φαγητό το Σάββατο θα ενημερωθούν τα καταφύγια εγκαίρως για την εξυπηρέτησή μας.
Την Κυριακή κάνοντας και κάποιες από τις κορυφές Προφ. Ηλίας 2.803μ., (μπορεί να γίνει και το Σάββατο το απόγευμα απολαμβάνοντας την Δύση του ηλίου) – Τούμπα (2801 μ), θα πάρουμε το μονοπάτι των Ζωναριών για την κατάβαση και κάνοντας ένα διάλειμμα στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός, μετά από 8 ώρες, θα βρεθούμε στην βάση του Ολύμπου στην θέση Πριόνια (1.100μ) από όπου θα μας παραλάβει το πούλμαν για την επιστροφή στην Αθήνα. Η ανάβαση  είναι πολύ καλή ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με τον Ολυμπο για όσους δεν το έχουν επιχειρήσει,  οπωσδήποτε όμως χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση. Λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις υπάρχει περιορισμός των θέσεων για αυτό δηλώστε συμμετοχή άμεσα στην Γραμματεία. Κόστος συμμετοχής 55 ευρώ για τα μέλη, 65 ευρώ για τα μή μέλη.
Αρχηγοί : Λαφογιάννης Χρήστος (κιν.6972 585754)  – Χαραλαμπόπουλος Φώτης (κιν.6944 537800). Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο πούλμαν.