Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 11-13/06/2022 Μονοπάτια του Νότιου Πηλίου – Τισαίο όρος.

Αναχώρηση από την πλατεία Αγ. Θεοδώρων Παρασκευή 10/06/22 βράδυ 23:00 για τον Πλατανιά Νομού Μαγνησίας (Νότιο Πήλιο). Άφιξη ξημερώματα Σαββάτου τακτοποίηση και Διαμονή στο κάμπινγκ Louisa και αρκετός χρόνος ξεκούρασης. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο χωριό με ατομική ευθύνη.

Σάββατο 11/06/2022. Εύκολη κυκλική διαδρομή στα καλντερίμια και μονοπάτια της περιοχής με ενδιάμεσες στάσεις σε παραδοσιακούς οικισμούς, ξενάγηση και ιστορικές αναφορές όπου χρειάζεται από ντόπιους φίλους που θα συμμετέχουν στην πεζοπορία μας.

Αναλυτικά η διαδρομή μας :

Πλατανιά – Προμύρι διαδρομή 9,5 χλμ Ω.Π.2

Προμύρι – Λυρή διαδρομή 6 χλμ, Ω.Π. 1,5

Λυρή – Κατηγιώργης διαδρομή 4 χλμ Ω.Π 1, παραλιακός οικισμός όπου θα έχουμε την δυνατότητα για τις βουτιές μας στο Αιγαίο Πέλαγος, και καλό φαγητό.

Κατηγιώργης – Πλατανιάς διαδρομή 9 χλμ Ω.Π.2,5 επιστροφή στο κάμπινγκ από εύκολο μονοπάτι παράλληλα στην Θάλασσα.

Κυριακή 12/06/2022:

Μετάβαση με το πούλμαν στην θέση Παναγίτσα από όπου θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας στο Τισαίο όρος και στην ψηλότερη κορυφή Εύζωνας(644μ). Από την κορυφή έχουμε εκπληκτική θέα προς τα μεγάλα βουνά της Στερεάς Ελλάδας (Παρνασσός, Γκιώνα και Οίτη), ενώ στα βόρεια ορθώνεται το κυρίως Πήλιο και διακρίνεται ο Όλυμπος.

Η διαδρομή αποτελεί την ευκολότερη πορεία στο απόκρημνο αυτό βουνό, η δε θέα από εκεί με την μία πλευρά τα νερά του Παγασητικού και από την άλλη το Αιγαίο Πέλαγος αποζημιώνει.

Υ.Δ. 614μ, χλμ.2,5 Ω.Π.2 κατάβαση από τα ίδια σημεία.

Μετά την κατάβασή μας στην Θέση Παναγίτσα θα μας παραλάβει το λεωφορείο και θα κατευθυνθούμε προς το νοτιότερο άκρο του Πηλίου στο παραδοσιακό χωριό Τρίκερι. Αφού περιηγηθούμε στον πολύ ενδιαφέρον οικισμό, θα ξεκινήσουμε μία εύκολη πεζοπορική διαδρομή προς το Ψαροχώρι Αγία Κυρικακή (2.5 χλμ, 1ώρα).

Από εκεί θα συνεχίσουμε – όποιος το επιθυμεί – επίσης σε μία επίσης εύκολη διαδρομή προς το νοτιότερο φάρο του Πηλίου, τον πέτρινο Φάρο Καβούλια που η κατασκευή του ξεκίνησε το 1854 από την Γαλλική Εταιρεία Φάρων και είναι από τους ελάχιστους σημερινούς Φάρους με Φαροφύλακα.(2,3 χλμ, 1 ώρα).

Δευτέρα 13/06/2022:

Νωρίς το πρωί αναχώρηση από τον Πλατανιά και το κάμπινγκ, για την επιστροφή μας.

Στάση μας στο παλιό κεφαλοχώρι του Νοτίου Πηλίου Λαύκος, κτισμένο τον 15ο και 16ο αιώνα σε δεσπόζουσα θέση εξαιρετικής θέας σε υψόμετρο 310μ. Μπορούμε να περιηγηθούμε στα στενά του με τα παραδοσιακά του κτίσματα, φτάνοντας στην πέτρινη πλατεία όπου υπάρχει το Φάμπειο μουσείο, το μουσείο Ραδιοφώνου, ενώ δίπλα ακριβώς λάμπει το μεγαλόπρεπο καφενείο του Φορλίδα, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1785 και υποδέχθηκε προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

Από εκεί ξεκινάει η διαδρομή μας σε υπέροχο τοπίο, για την Αργαλαστή, κατά την τελευταία διοικητική διαίρεση είναι η έδρα του Δήμου Νότιου Πηλίου.

Έτσι η διαδρομή Λαύκος – Αργαλαστη συνδέει δύο χωριά που αντάλλαξαν ρόλο μέσα στον χρόνο: το παλιό εμπορικό κεφαλοχώρι με το νεότερο διοικητικό και εμπορικό κέντρο!

Εύκολη διαδρομή Ω.Π.2.45, χλμ.7 (αναλόγως του χρόνου ίσως προλάβουμε και την τελευταία βουτιά μας σε κοντινή παραλία στα νερά του Παγασητικού).

Μετά από ένα γεμάτο τριήμερο με εικόνες από το Νότιο Πήλιο, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί η επιστροφή μας στην Αθήνα.

Σημ: Στο λεωφορείο και όπου επιβάλλεται θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την covid-19

Κόστος συμμετοχής : 60ευρώ τα μέλη/φίλοι & 80 ευρώ τα μη μέλη.

Στο κόστος περιλαμβάνεται η μεταφορά με πούλμαν προς τον Πλατανιά Πηλίου, και όλες οι ενδιάμεσες μετακινήσεις.

Δεν περιλαμβάνονται η διαμονή στο κάμπινγκ ή σε δωμάτιο και τα ημερήσια φαγητά

Αρχηγοί :

Χαραλαμπόπουλος Φώτης (κιν.6944537800) & Γαροφαλάκης Μιχάλης (κιν.6946472994)

Για δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία του συλλόγου Τρ.-Παρ. 19:00 -21:00 ή ηλεκτρονικά στο mail : aosmaountains@gmail.com αφήνοντας όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση κράτησης θέσης η προκαταβολή 30,00 με αιτιολογία ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – ΠΗΛΙΟ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συλλόγου.