Σχολή Αναρρίχησης Αρχαρίων-Φθινόπωρο 2021

Η αναρρίχηση είναι ένα υπέροχο σπόρ στη φύση. Εκτός απο τα πολλά και προφανή οφέλη της σωματικής άσκησης σας προσφέρει τη δυνατότητα να ασκηθείτε πνευματικά στην ψυχραιμία, την αυτοσυγκέντρωση, τη διαχείριση προβλημάτων. Γιατί όχι, να ξεπεράσετε τον εαυτό σας, τους φόβους σας. Ακόμα κι αν δεν αφοσιωθείτε στο σπόρ η εκμάθηση των βασικών αρχών και τεχνικών της αναρρίχησης θα προσφέρει ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στην κίνησή σας στο βουνό. 

Ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2021 Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Αρχαρίων. Σκοπός της σχολής, σύμφωνα με το νέο κανονισμό της ΕΟΟΑ, είναι να μπορούν οι συμμετέχοντες μετά το τέλος της να σκαρφαλώνουν επικεφαλής με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης βράχου, καθώς και να μπορούν να συμμετέχουν ως δεύτεροι σε διαδρομές περιπέτειας μικρής διακινδύνευσης, σε διαδρομές δηλαδή πολλαπλών σχοινιών με κατακόρυφη χάραξη και μήκος κάθε σχοινιάς έως 30 μέτρα.

Η ύλη της σχολής είναι εναρμονισμένη με το νέο κανονισμό της ΕΟΟΑ, η διάρκεια της είναι 10 μέρες και θα πραγματοποιηθεί σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία βράχου στην Αττική και εκτός Αθηνών, όπου οι συμμετέχοντες θα σκαρφαλώσουν διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης και διαδρομές περιπέτειας μικρής διακινδύνευσης.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη σχολής αναρρίχησης αρχαρίων. Η μόνη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να έχουν διάθεση να γνωρίσουν την αναρρίχηση και να σκαρφαλώσουν.

Υπεύθυνος εκπαίδευσης της σχολής είναι ο εκπαιδευτής αναρρίχησης της ΕΟΟΑ  και Οδηγός Βουνού Άκης Καραπετάκος. Βοηθός εκπαιδευτής Κώστας Λαφογιάννης.

 

Το κόστος της σχολής είναι 350Ε και περιλαμβάνεται η εγγραφή στον ΑΟΣ και η απαραίτητη ασφάλιση. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στο e-mail του συλλόγου: aosmountains@gmail.com. Απαραίτητα στην δήλωση συμμετοχής: Ονοματεπώνυμο, ηλικία, στοιχεία επικοινωνίας (τηλεφωνο, e-mail). Για τη συμμετοχή στη Σχολή θα χρειαστεί πρόσφατη βεβαίωση Παθολόγου ή Καρδιολόγου.

Πρόγραμμα σχολής αναρρίχησης αρχαρίων ΑΟΣ.

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2021

16-17/10 :Χασιά–Αχαρνείς, ΕΠΟΣ Φυλής 

23-24-25/10 : Μετέωρα Θεσσαλίας.

30-31/10 : Πάρνηθα-Κορακοφωλιά , Πεντέλη-Συμπληγάδες.

6-7/11 : Σολομός Κορινθίας – Καταφύκι Αργολίδας.

13/11 : Αετοφωλιά Μεγάρων.

* Ενδιάμεσα δύο απογευματινά μαθήματα θεωρίας (Τετάρτη η Πέμπτη) στα γραφεία του συλλόγου.