Παγκόσμια ημέρα των βουνών Σαββατο 11/12. Περπατάμε μαζί με τον ΕΟΣ Χαλκίδας και το Support Earth στο δάσος της Στενής που απειλείται με καταστροφή από ανεμογεννήτριες.

Το Σάββατο 11/12 είναι η παγκόσμια ημέρα των βουνών. Μέχρι τώρα εμείς χρειαζόμασταν τα βουνά για την ψυχική ανάταση, τις σπάνιες συγκινήσεις και την ομορφιά που μας πρόσφεραν. Τώρα τα βουνά χρειάζονται εμάς. Ο ορεινός όγκος Δίρφης-Ξεροβουνίου, περιοχή Natura, κινδυνεύει να καταστραφεί από την εγκατάσταση αιολικών πάρκων ακόμα και μέσα στο πανέμορφο δάσος της Στενής. Συμμετέχουμε με τους συνορειβάτες του ΕΟΣ Χαλκίδας και το δίκτυο Support Earth σε κοινή πεζοπορία-εκδήλωση διαμαρτυρίας στο δάσος της Στενής στη Δίρφη. Γινόμαστε η φωνή των βουνών που κινδυνεύουν.

Αναχώρηση με πούλμαν στις 7πμ από την πλατεία Αγ. Θεοδώρων. Θα περπατήσουμε από την Στενή στο μονοπάτι Σ3 μέσα από το υπέροχο δάσος που απειλείται. Θα βγούμε σε 3 ώρες στο Διάσελο του Ξεροβουνίου και από εκεί στο Καταφύγιο του ΕΟΣ Χαλκίδας όπου θα γίνει και η εκδήλωση διαμαρτυρίας . Για όσους το επιθυμούν στο διάσελο θα περιμένει το πούλμαν για να επιστρέψουν στη Στενή. Όσοι θέλουν θα επιστρέψουν με πεζοπορία 2.30-3  ωρών στη Στενή, από το μονοπάτι Σ1. Βαθμός δυσκολίας: 1. Αρχηγοί: Γκότσης Δημήτρης, Δερμεντζόγλου Γιάννης. Κόστος πούλμαν: 20 ευρώ. Τυχόν έσοδα πέρα από την κάλυψη του κόστους του πούλμαν θα διατεθούν για την κάλυψη των τρεχόντων δικαστικών αγώνων του συλλόγου για την προστασία των βουνών.

Κρατήσεις μόνο τηλεφωνικά, στη γραμματεία: 6938707480, καθημερινές 7-9μμ.

Η μετάβαση και επιστροφή θα πραγματοποιηθούν με τους κανονισμούς και τα μέτρα προστασίας που ορίζονται από τις Αρχές, για τον COVID-19.
Σύμφωνα με πρόσφατη ΚΥΑ (25/10) απαραίτητο για την είσοδο σε τουριστικό πούλμαν είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή έγκυρο rapid test.
Στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.