Κωρύκειο Άντρο-Δελφοί/Τσάρκος Παρνασσού 1/12

 

Ομάδα Α’

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στις 06:50. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και παραμονή περίπου 1 ώρα για επίσκεψη σε αυτόν και στο μουσείο με ελεύθερη είσοδο. Μετά την επίσκεψη αναχώρηση με το πούλμαν για Αρτοτινά Λιβάδια από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία. Πεζοπορία μιας ώρας σε χωματόδρομο για να φτάσουμε στο σημείο όπου ξεκινά η ανάβαση για το σπήλαιο του Πανός. Μετά την επίσκεψη στο σπήλαιο, κατάβαση από τα ίδια με κατεύθυνση αυτή τη φορά προς τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Πέρασμα από την κατοικία του Άγγελου Σικελιανού λίγο πριν την άφιξή μας στους Δελφούς. Ελεύθερος χρόνος στους Δελφούς εάν μας το επιτρέψει το πρόγραμμα.

Απαραίτητα για την συμμετοχή : Κατάλληλος εξοπλισμός για πεζοπορία, φακός κεφαλής, καπέλο.

Ώρες πορείας 6 – 6:30 ανάλογα με τον ρυθμό

Βαθμός Δυσκολίας : 1

Υψομετρικές Διαφορές : 1150μ (Αρτοτινά λιβάδια) – 1360μ (Κωρύκειο Άντρο) – 550μ (Δελφοί)

Αρχηγοί ανάβασης : Δημήτρης Πετράκης, Έλσα Αλυγιζάκη
Ομάδα Β’
Απο Ζεμενό διαδρομή στη Νότια μεριά του Παρνασσού προς πλαγιά Κούβελου, Νεραϊοδομάνα και κατάληξη σε Τσάρκο. Η διαδρομή περιλαμβάνει έντονες εναλλαγές του τοπίου, αρχικά με δασωμένα τμήματα στο ρέμα της Παπαδολακας καταπληκτική θέα προς το αναρριχητικό πεδίο του Κουβελου. Άγριο αλπικό ανάγλυφο στην θέση νερομαννα στα 1530μ και εύκολα περάσματα βράχου στο χαμπιμπι. Ο διαθέσιμος χρόνος ανάβασης -κατάβασης είναι περίπου 9 ώρες. Η διαδρομή είναι μεγάλη και έχει τμήματα με έντονες κλισεις. Για καλά προετοιμασμενους. Δεν προβλέπονται πολλές στάσεις εκτός αν το επιτρέψει το πρόγραμμα. Αφετηρία 750μ. Κορυφη 2416. Νερό στα1400. Ψηλά έχει χιονίσει . Απαιτείται πλήρης χειμερινος εξοπλισμός ΚΡΑΜΠΟΝ- ΠΙΟΛΕ και μπατόν.

Ώρες πορείας 8-9

Βαθμός Δυσκολίας :3

Υψομετρικές Διαφορές : 1600 μ.

Αρχηγοί ανάβασης : Κώστας Λαφογιάννης, Γιάννης Καϊκουσίδης

Αναχώρηση για Αθήνα (και για τις δύο ομάδες) το αργότερο βάσει προγράμματος 19:00. Στάση 30′ λεπτών στην Αλίαρτο στο δρόμο της επιστροφής. Εκτιμώμενη άφιξη στην Αθήνα : 22:30.