Κυριακή 17/10/21. Παραδοσιακή αναρρίχηση στο Ν. Άρμα στα πλαίσια του αναρριχητικού φεστιβάλ του ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ.

Στα πλαίσια του 7ου φεστιβάλ αναρρίχησης Φυλής, που διοργανώνει ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής και ο δήμος Φυλής, περιλαμβάνεται ως πεδίο παραδοσιακής αναρρίχησης το ιστορικό Νότιο Άρμα. Το Νότιο Άρμα συγκεντρώνει πολλές, μικρές σε ύψος, διαδρομές, αναπτύγματος μιας έως τριών σχοινιών, χαμηλής ή μέτριας δυσκολίας (4ου, 5ου ,6ου βαθμού, UIIA), με μεγάλη εκπαιδευτική αξία.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε αναρριχητές που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη σχολή μέσου, ή έχουν εμπειρία στο σκαρφάλωμα παραδοσιακών διαδρομών και γνώση της χρήσης του αντίστοιχου εξοπλισμού. Η συμμετοχή των ομάδων είναι αυτόνομη και όπως συμβαίνει πάντα στις διαδρομές της παραδοσιακής αναρρίχησης οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν πλήρη προσωπική ευθύνη. Όλες οι διαδρομές, χρειάζονται, πλήρη αναρριχητικό εξοπλισμό και δεν υπάρχουν, βύσματα και πλακέτες.

Η εκδήλωση θα δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης, περιγραφής, και πληροφοριών για τις διαδρομές. Επιπλέον θα υπάρχει ομάδα υποστήριξης για την ενθάρρυνση των συμμετοχών. Θα λειτουργεί γραμματεία καταγραφής συμμετοχών, για επίβλεψη και καλύτερη οργάνωση, στην είσοδο του πεδίου στην περιοχή σπηλιά Καλαμαρά από το πρωί της Κυριακής.

Η πρόσβαση γίνεται από την θέση Σκαμμένη στροφή, και από την πινακίδα για “via Ferrata Arma”, όπου ακολουθούμε την κόκκινη σηματοδότηση για 10′ έως την σπηλιά Καλαμαρά. Είναι η χαρακτηριστική αριστερή φουρκέτα που συναντάμε 5 χιλ. μετά την διασταύρωση Μονής Κλειστών (δεξιά) με Δερβενοχώρια (αριστερά) την οποία και ακολουθούμε.

Ο Α.Ο.Σ. καλεί τους αναρριχητές μέλη του που έχουν αντίστοιχες γνώσεις και εμπειρία να στηρίξουν την εκδήλωση και να σκαρφαλώσουν το Ν. Άρμα το οποίο άλλωστε καθαρίστηκε και συντηρήθηκε με δουλειά και των μελών του. Δηλώσεις συμμετοχής στο mail του συλλόγου μέχρι τη Δευτέρα 11/10, στις 20:00, ώστε να υπάρξει ενημέρωση και του ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης.

Για τις διαδρομές:

https://www.facebook.com/groups/1888885831282802

https://www.routes.gr/?Page=el/Climbing/Locations/Parnitha-NotioArma

Το πανοραμικό με τις διαδρομές: