Ανάβαση στα Βαρδούσια κορυφή Κόρακας 2495 30/4 – 1/5.

Τελευταία ευκαιρία για χειμερινό βουνό. Οι παρατεταμένες χιονοπτώσεις δίνουν την ευκαιρία για μια τελευταία χρήση κραμπόν-πιολέ. Αναχώρηση το Σάββατο 7 το πρωί από το γνωστό σημείο κάτω από την πλατεία Κλαυθμώνος δίπλα στη είσοδο του υπόγειου parking. Προορισμός η Άνω Μουσουνίτσα λουσμένη στον ανοιξιάτικο ήλιο. Ανάβαση μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Άμφισσας για φαγητό και διανυκτέρευση.

ΩΠ: 4, ΒΔ: 2, ΥΔ: 900μ.

Κυριακή πρωί ξεκινάμε νωρίς το πρωί για την ανάβαση στην κορυφή Κόρακας (2495μ). Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί μέσω του “Λουκιού του Λιονταριού” ή από τις “Πόρτες” αναλόγως των συνθηκών. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγω για αρκετό χιόνι πάνω από το καταφύγιο οπότε θα χρειαστεί να έχουμε μαζί κραμπόν-πιολέ. Αφού περάσουμε στον Μέγα Κάμπο (μεγάλο οροπέδιο μετά την πλαγιά) και ένα μικρό εκτεθειμένο πέρασμα θα φτάσουμε στην πολυπόθητη κορυφή. Απολαμβάνουμε τη θέα και ένα γρήγορο σνακ και επιστρέφουμε από τα ίδια ή από το σημείο Κοπρισιές, αναλόγως των συνθηκών. Εάν υπάρξει χρόνος φαγητό στο χωριό και επιστροφή στην Αθήνα.

ΩΠ: 8, ΒΔ: 5, ΥΔ: +600μ. -1500μ.

Κόστος: πούλμαν 40 euro για τα μέλη, 50 για τα μη μέλη.

Κόστος καταφυγίου: 35 euro (περιλαμβάνει διανυκτέρευση, βραδινό, πρωινό).

Αρχηγοί: Καϊκουσίδης Γιάννης, Ουρανία Μπολοβίνη.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις γίνονται μόνο τηλεφωνικά, στη γραμματεία:

Tηλ: 210-3463115  Τρίτη ως Παρασκευή 7-9μμ

Εξοπλισμός χειμερινού βουνού (κραμπόν – πιολέ), έξτρα πιολέ όποιος έχει, μποντριέ, κράνος, 2 κορδονέτα ασφαλείας, 3 ιμάντες, 3 καραμπίνερ ασφαλείας.

Το καταφύγιο διαθέτει κουβέρτες οπότε καλό είναι να μην κουβαλάμε υπνόσακο αλλά ένα λεπτό σεντόνι. Σνακ για την ανάβαση του Σαββάτου και της Κυριακής. Νερό υπάρχει στο καταφύγιο. Προσοχή στο βάρος του σακιδίου να μην κουβαλάμε περιττά πράγματα.