Ανάβαση διαμαρτυρίας στην Καράβα Αγράφων 20-21/11

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουμε κοινή ανάβαση με τον ΕΟΣ Καρδίτσας στην ψηλότερη κορυφή των Αγράφων, την Καράβα (2.184μ). Ανταποκρινόμαστε στην πρόσκληση των φίλων συνορειβατών από την Καρδίτσα για μια ανάβαση που θα έχει και το χαρακτήρα διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη τοποθέτηση ανεμογεννητριών ακριβώς πάνω στην κορυφή και την ισοπέδωσή της. Η πανέμορφη Καράβα βρίσκεται σε περιοχή natura και έχει τη νοτιότερη αλπική λίμνη στην Ελλάδα. Ελάτε να γίνουμε η φωνή των βουνών!

Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο στις 7πμ από την πλατεία Αγίων Θεοδώρων και μετάβαση στο Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων. Προαιρετική εύκολη ανάβαση στην κοντινή κορυφή Τέμπλα. Διανυκτέρευση στο καταφύγιο.

Την Κυριακή μετάβαση με το πούλμαν στον Αγιο Νικόλαο Βλασίου όπου θα συναντηθούμε με τον ΕΟΣ Καρδίτσας και κοινή ανάβαση στην κορυφή Καράβα. Ωρες πορείας: 5-6. Υψομετρική: 700μ. Βαθμός δυσκολίας: 2. Αρχηγοί: Δερμεντζόγλου Γιάννης, Φώτης Χαραλαμπόπουλος.

Κρατήσεις μόνο τηλεφωνικά, στη γραμματεία: 6938707480, καθημερινές 7-9μμ.

Κόστος διημέρου: 40 για τα μέλη, 50 για τα μη μέλη. Τα όποια έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των δικαστικών δαπανών του συλλόγου στις προσφυγές στα ελληνικά δικαστήρια για την υπεράσπιση του ορεινού περιβάλλοντος.

Για την είσοδο στο πούλμαν απαιτείται, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ραπιντ τεστ 48 ωρών. Η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μέσα στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική.