Άγραφα, Βουτσικάκι 12-13/2

Το επόμενο Σαββατοκύριακο πάμε στα πολυαγαπημένα Άγραφα για τα οποία ο σύλλογος έχει δώσει αγώνες ώστε να παραμείνουν αυτό που είναι: Μερικά από τα ωραιότερα και πλέον ανέγγιχτα βουνά της Ελλάδας. Φεύγουμε στις 9 το πρωί του Σαββάτου από την πλατεία Αγ. Θεοδώρων. Το πούλμαν θα φτάσει το μεσημέρι έξω από το Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων, όπου θα μας περιμένουν ο Βλάσης με τη Ειρήνη, οι οικοδεσπότες του Καταφυγίου, πάντα φιλόξενοι, με εξαιρετικό φαγητό. Το απόγευμα ελεύθερο πρόγραμμα με βόλτες στην υπέροχη φύση γύρω από το καταφύγιο και ξεκούραση για την ανάβαση της επόμενης μέρας. Την Κυριακή στις 6.30 το πρωί, θα είμαστε έξω από το καταφύγιο, έτοιμοι να ξεκινήσουμε την ανάβασή μας στο Βουτσικάκι (2154μ). Αργότερα θα ξεκινήσει και η ομάδα Β την πεζοπορία της στο πανέμορφο ελατόδασος πρός την Νεράιδα.Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στο Ορειβατικό Καταφύγιο Αγράφων και θα πάρουμε το πούλμαν της επιστροφής για την Αθήνα.

Ώρα αναχώρησης: Σάββατο 9πμ

Ωρες πορείας (με επιστροφή): Ομάδα Α (Βουτσικάκι) :7-8 Ομάδα Β :4-5

Βαθμός δυσκολίας: Ομάδα Α: 5, Ομάδα Β: 1

Αρχηγοί: Δερμεντζόγλου Γιάννης, Πλέγας Χάρης, Λαφογιάννης Χρήστος

Εξοπλισμός: Για την ομάδα Α απαραίτητα κραμπόν πιολέ καθώς γνώση χρήσης τους.

Και για τις δύο ομάδες απαραίτητος ο ρουχισμός Χειμερινού βουνού: https://aos.gr/%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/

Κόστος: 40 ευρώ μέλη, 50 μή μέλη. (Δεν περιλαμβάνεται η διαμονή και η διατροφή στο καταφύγιο). Οι δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις  γίνονται μόνο τηλεφωνικά, στη γραμματεία: 6938707480, καθημερινές 7-9μμ.

Η είσοδος στους κοινόχρηστους χώρους του καταφυγίου γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Στο πούλμαν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.