Ξεροβούνι 3/10

Ξεροβούνι 3/10/2021

Λόγω των ισχυρών βροχών που αναμένονται στον Βουραϊκό η εκδρομή δεν θα πραγματοποιηθεί. Αντί αυτού την Κυριακή 3/10 κάνουμε εκδρομή στο Ξεροβούνι Εύβοιας. Η πεζοπορία μας ξεκινάει απο το διάσελο Δίρφυς μέσα σε πυκνό ελατόδασος μέχρι τους πρόποδες του βουνού και απο εκεί ακολουθούμε την κλασσική διαδρομή μέχρι την κορυφή. Στην επιστροφή φαγητό σε ταβέρνα στη Στενή. Αρχηγος: Λαφογιάννης Χρήστος. ΒΔ.2 / Ώρες πορείας. 6-7.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί τεχνική ανάβαση στην πρώτη κορυφή του Ξεροβουνίου, απο τη δυτική κόψη του βουνού, η οποία περιλαμβανει τοπικά περάσματα δυσκολίας II και III UIAA με χρήση ασφαλιστικών μέσων. Απαραίτητα μποντριέ, κράνος, αυτοσφιγγόμενο κορδονέτο, ιμάντας, καραμπίνερ ασφαλείας. Το σκέλος αυτό απευθύνεται σε απόφοιτους σχολών. Βαθμός δυσκολίας 3+  Αρχηγός: Δερμεντζόγλου Γιάννης.

Κρατήσεις  μονο τηλεφωνικά στη Γραμματεία στο 6938707480. Καθημερινές 7-9μμ. Κόστος: 20 ευρώ μέλη, 25 μη μέλη. Στα τουριστικά πούλμαν που ναυλώνονται από τον ΑΟΣ τηρούνται τα υποχρεωτικά μετρα για τον covid που προβλέπει η Πολιτεία: Πληρότητα έως 85% και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ο ΑΟΣ συνιστά στους συμμετέχοντες στις εξορμήσεις του να κάνουν προηγουμένως rapid test ώστε να έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας γι όλους.