Μεγάλη Ζήρεια-Κυριακή 1/11

Κυριακή 1/11

Μεγάλη Ζήρεια 2376μ.

Την Κυριακή 01/11 ανεβαίνουμε από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού στην κορυφή της Μεγάλης Ζήρειας (2374μ.). Η ανάβαση απευθύνεται σε όποιον θέλει να ανέβει κάπου ψηλά -γιατί όχι και πάνω από τα σύννεφα- χωρίς να αντιμετωπίσει τεχνικές δυσκολίες. Χρειάζεται μόνο να έχει τη φυσική κατάσταση που θα του επιτρέψει να καλύψει μια υψομετρική διαφορά 900 μέτρων και να περπατήσει 6 ώρες (ανάβαση και επιστροφή). Γι’ αυτό μπορούν να συμμετάσχουν και αρχάριοι με την αντίστοιχη φυσική κατάσταση και το ρουχισμό.

Είδος δραστηριότητας: ορεινή πεζοπορία.

Τεχνική δυσκολία: καμία.

Ρουχισμός/εξοπλισμός: παπούτσι κατάλληλο για πεζοπορία (κατά προτίμηση όχι αθλητικό) ελαφρύ αδιάβροχο/ αντιανεμικό, φλις ή κάτι παρόμοιο για τις στάσεις, σακίδιο με νερό και σνακ και προαιρετικά μπατόν.

Ω.Π.: 6 | Β.Δ.: 1 | Υ.Δ.: 900μ.

Αρχηγοί: Φύτρος Πέτρος, Ζωγραφάκη Ειρήνη

Περισσότερες πληροφορίες: Το όρος Κυλλήνη ή Ζήρεια (σλαβική ρίζα που σημαίνει «βελανίδι») είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου και βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του στον νομό Κορινθίας. Η Ζήρεια περιβάλλεται από τα Αροάνια στα δυτικά, τον Ολίγυρτο στα νότια ενώ βόρεια καταλήγει στον Κορινθιακό κόλπο. Η Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, που χάρη στην έντονη βιοποικιλότητά της και τα άφθονα νερά είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, χωρίζει το βουνό σε δύο διακριτούς όγκους, τη λεγόμενη Μεγάλη Ζήρεια (2.380 μ.) και τη Μικρή Ζήρεια (2.117 μ).

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδρομής με το
λεωφορείο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και όταν συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός (65% της
πληρότητας του λεωφορείου) θα υπάρξει λίστα αναμονής. Κρατήσεις τηλεφωνικά στη Γραμματεία.